Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
dva nova predškolska objekta

U vrtićima u pet godina čak 500 djece više

Foto: Međimurska županija
U izgradnju vrtića “Maslačak” u Murskom Središću uloženo je 9,2 milijuna kuna, a rekonstrukcija i dogradnja vrtića “Fijolica” u Prelogu oko 12 milijuna kuna

U jednom danu otvorena su dva nova dječja vrtića u Međimurskoj županiji koje pohađa više od 300 mališana. Novoizgrađeni prostor Dječjeg vrtića “Maslačak“ u Murskom Središću vodi ravnateljica Ivana Maltarić, a projekt je vrijedan 9,2 milijuna kuna. Vrtić se prostire na 1380 četvornih metara, u njemu boravi sedam skupina, dvije jasličke i pet vrtićkih, od kojih je jedna skupina rezervirana za odgojni program Montessori. Financiran je s 85 posto novca iz EU i 15 posto nacionalnih sredstava. U Prelogu pak je rekonstruirana zgrada vrtića izgrađenog prije 38 godina.

ISPUNJENO OBEĆANJE Realizirana akcija PAX ET BONUM, vukovarskim vrtića donirano 195.000 kuna

– Dječji vrtić “Fijolica”, nakon dogradnje i rekonstrukcije, postao je prava dječja kuća za 160 mališana. Vrtić treba biti mjesto cjelovitog razvoja, odgoja i aktivnog učenja djeteta, mjesto istraživanja i otkrivanja na kojem se stvaraju kvalitetni odnosi i suradnja – rekla je ravnateljica “Fijolice” Brankica Mezga.

Realizacijom tog projekta vrijednog 12 milijuna kuna povećao se prostor za potrebe kvalitetnog odvijanja programa predškolskog odgoja, omogućen je veći broj skupina i djece, a uvjeti rada prilagođeni pedagoškom standardu. Zanimljivo je da je prije pet godina u vrtićima diljem županije bilo upisano 2951 dijete, a danas ih je 3458, uz 80 odgojiteljica više nego prije pet godina. Međimurska županija zasad je jedina koja u cijelosti financira i asistente u dječjim vrtićima.

Projekt vrijedan 8,3 milijuna kuna Počela gradnja vrtića u Gudovcu, bit će mjesta za 52 djece, donaciju dobila i škola