Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Projekt vrijedan 8,3 milijuna kuna

Počela gradnja vrtića u Gudovcu, bit će mjesta za 52 djece, donaciju dobila i škola

Foto: Facebook Grad Bjelovar
Gradonačelnik Hrebak istaknuo je da je ovo prvi vrtić u više od 50 godina koji će Grad Bjelovar sagraditi

Ovih je dana počela gradnja vrtića u Gudovcu, mjestu nadomak Bjelovara, a radove je obišao i gradonačelnik Dario Hrebak. Projekt vrijedan 8,3 milijuna kuna omogućit će Gudovčanima da se u novoizgrađenoj zgradi odvija predškolski odgoj u okviru dvije vrtićke i jedne jasličke skupine za 52 djece, a zaposlit će se deset osoba.

Bjelovar Večer nacionalnih manjina

Vrtić će dobiti i naselje Sjever

Gradu je odobreno sufinanciranje 5,3 milijuna kuna iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i državnog proračuna od gotovo milijun kuna. Grad planira svoj dio od dva milijuna kuna smanjiti za dodatnih 60 posto prijavom na javni poziv za dobivanje sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe projekta EU na nacionalnoj i lokalnoj razini.

– Ovo je iznimno važna vijest, jer koliko sam upoznat Grad više od 50 godina nije napravio niti jedan novi vrtić. Mjesto gradnje je Gudovac jer vrtić mora biti sagrađen na ruralnoj lokaciji koje ne broji više od 5000 stanovnika. Ovo je idealan primjer u kojem Grad Bjelovar sa samo deset posto sudjelovanja u financiranju može provesti odlične projekte koji su od višestrukog značenja. Ovo neće biti jedini vrtić koji će Grad Bjelovar napraviti. U planu je i daljnja gradnja, konkretno u naselju Sjever – istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Potpisan ugovor za obnovu bivše sinagoge vrijedan 11,7 milijuna kuna Dom kulture postaje kazalište Nekadašnju sinagogu očekuje velika obnova vrijedna 11 milijuna kuna

Obilasku je nazočila i ravnateljica Dječjeg gradskog vrtića Ana Lauš objasnivši da trenutačno bilježe svakodnevne upite za upis, odnosno smještaj djece u objekte u koji će se uskoro ubrajati i Gudovac. Događaju je prisustvovao i Zdenko Matak, član Uprave Erste banke koja je ovom prilikom donirala novac III. osnovnoj školi za opremanje Područne škole u Gudovcu.

Uređenje unutrašnjosti

– Posebno sam vezan za Gudovac jer sam ovdje živio. Pohvaljujem inicijativu za gradnju vrtića. Istina je da su vrtići potrebni svugdje, ali u ovakvim mjestima su posebno potrebni. Drago mi je da će mališani, učenici te njihovi odgajatelji i učitelji imati odlične uvjete za rad i boravak. Također sam sretan i zbog toga što je stara škola napokon obnovljena. Potrebno je još dosta investicija u unutarnjem dijelu, pa mi je zadovoljstvo reći da će Erste banka donirati 25.000 kuna za tu potrebu, točnije uređenje unutrašnjosti škole. Edukacija je temelj svega i na tome svi zajedno trebamo raditi – poručio je Zdenko Matak, član Uprave Erste banke. 

II. Osnovnu školu posjetili gosti iz Skandinavije Švedski učitelji došli u Bjelovar vidjeti kako naši nastavnici motiviraju djecu na učenje