Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
II. Osnovnu školu posjetili gosti iz Skandinavije

Švedski učitelji došli u Bjelovar vidjeti kako naši nastavnici motiviraju djecu na učenje

1/6
Foto: Grad Bjelovar
Šveđani kažu da im je u Hrvatskoj lijepo, a osim motivacije djece, želja im je i saznati što sve rade učitelji u Hrvatskoj

Četiri učitelja iz Švedske ovih su dana bili gosti II. osnovne škole u Bjelovaru. Razlog dolaska bio je stjecanje i razmjena novih iskustava u sklopu europskog projekta suradnje njihove lokalne agencije za mobilnost. Tema projekta je „Improving the motivation to studying and improving the students results in an European context“.

Dječji vrtić Maslačak Predstava Tri jabučice s bakinog ormara oduševila vrtićarce

Bjelovarski su učitelji Šveđanima pokazali kako unapređuju učenička postignuća te na koji ih način motiviraju da lakše svladaju gradivo.

– Naši gosti iz švedskog grada Mora došli su vidjeti kako naši učitelji II. OŠ motiviraju učenike za učenje, rad u školi, izvannastavne aktivnosti i kako poboljšavamo njihovu motivaciju da bi ishodi učenja bili što bolji – kazala je ravnateljica II. OŠ Bjelovar Davorka Bačeković-Mitrović, istaknuvši da će strani kolege imati priliku sudjelovati u projektnom Danu škole.

1/6 Foto: Grad Bjelovar

U sklopu projektnog dana „Primjena znanja u praksi“ švedskim su kolegama pokazali neke učeničke načine rada u timskom radu. U principu, cijeli dan održava se program s učenicima, što je inače projekt koji ova škola provodi, a gdje je naglasak uglavnom na STEM predmetima.

Šveđani su posjetili i područnu školu te OŠ Velika Pisanica gdje su imali priliku vidjeti kako izgledaju život i rad škole u manjoj seoskoj sredini.

– Tu smo već nekoliko dana i svi uistinu volimo Hrvatsku, jako je prijateljski nastrojena zemlja. Želimo vidjeti kako ovdje motiviraju djecu te na koji način postižu da djeca edukaciju vide kao nešto zabavno i važno. Isto tako, zanima nas što učitelji ovdje rade – rekla je Marie-Louice Ollars.

UGODNO DRUŽENJE U Narodnoj knjižnici - Drniš održane radionice o pravima djece za osnovnoškolce

Podršku projektu daje i Grad Bjelovar čija je predstavnica, zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec posjetila II. OŠ, upoznala se gostima iz Švedske te nazočila nastavnom satu s nadarenom djecom.

– Grad Bjelovar, osim što je Grad prijatelj djece, Grad je koji želi novine, koji zna da može učiti i od nekog drugog, ali i podijeliti svoja iskustva. Izuzetno nam je drago da je delegacija iz Švedske baš ovdje kod nas, da su odabrali Bjelovar. To znači da se za naše projekte čuje i izvan samoga grada – istaknula je zamjenica gradonačelnika poručivši da modernost učionice ne utječe na kapacitet znanja učenika