Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Radovi na tzv. središnjem paviljonu sisačke bolnice dobro napreduju

Novim objektom i novom opremom žele privući pacijente iz drugih županija

Gradilište središnjeg paviljona Opće bolnice u Sisku
1/8
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
U postojećim će paviljonima, po završetku gradnje, biti mjesta za razvoj edukacijskih programa u suradnji s fakultetima i srednjim školama

Napreduju radovi na tzv. središnjem paviljonu sisačke Opće bolnice. Gradnja je počela u travnju, a do sada je izvedeno radova u vrijednosti od 5,7 milijuna kuna, što je oko 5,5 posto vrijednosti same investicije.

Zgrada suda u Sisku Za kvalitetnije pravosuđe Otvorena obnovljena zgrada suda u Sisku

Trenutačno bez parkirališta

– Zadovoljni smo do sada učinjenim. Ukupna investicija je 106 milijuna kuna, objekt je to od gotovo 8000 kvadrata neto površine dnevne bolnice i hitnog objedinjenog bolničkog prijma i od velike važnosti za liječenje stanovnika naše županije. Izgradnjom objekta dobit će se novi uvjeti za liječenje počevši od bržeg prijma, brže dijagnostike te kvalitetnijeg liječenja – rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić prilikom obilaska gradilišta.

Zbog izmještanja većeg broja starih strujnih kablova, kao i dodatnog sidrenja nove građevine radovi kasne 20-ak dana u odnosu na plan, no očekuje se da će do siječnja 2020., kada je rok za dovršetak, to kašnjenje biti nadoknađeno.

– To je zapravo potpuno nova bolnica, novi objekt s pet etaža gdje će se smjestiti svi potrebni i najvažniji odjeli i kad ona bude završena u postojećim paviljonima ćemo moći razvijati druge aktivnosti – dodao je župan istaknuvši razvoj edukacijskog prostora s obzirom na to da je sisačka bolnica nastavno središte Odjela za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Više medicinske škole u Bjelovaru te sisačke SŠ Viktorovac.

Uz novu zgradu radi se i nova kanalizacija koja će obuhvatiti i susjedne objekte, kao i nova trafostanica od koje će koristi imati cijeli bolnički kompleks. Izgradit će se i parkiralište za potrebe posjetitelja te djelatnika, što je trenutačno veliki problem. Za vrijeme radova bit će omogućen kraći ulazak osobnim vozilima u bolnicu kako bi se moglo dovesti nekoga unutar kompleksa, no parkiranje neće biti dozvoljeno.

Pacijenti iz cijele Hrvatske

Ravnatelj Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić", dr. Tomislav Dujmenović ističe kako je cilj novog središnjeg paviljona, uz poboljšanje zdravstvene skrbi sadašnjih pacijenata, i privlačenje pacijenata iz susjednih županija.

– Za dvije godine ćemo imati vrhunske uvjete za smještaj i liječenje bolesnika. Nismo specijalizirani za sve operacije jer nismo KBC, no bit ćemo jedna od najbolje opremljenih županijskih bolnica – dodaje dr. Dujmenović napomenuvši kako je pri kraju javni natječaj za kupnju uređaja za MR koji je sisačkoj bolnici nedostajao. Nadaju se da će magnetna rezonancija u Sisak stići do kraja godine.

Općina Velika Ludina Suradnja Sisačko-moslavačke županije i Općine Velika Ludina Oni ne trebaju besplatne udžbenike, svi će imati tablete