Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Suradnja Sisačko-moslavačke županije i Općine Velika Ludina

Oni ne trebaju besplatne udžbenike, svi će imati tablete

Općina Velika Ludina
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Načelnik Pavlović zahvalio je na proglašenju elementarne nepogode u srpnju, kada se, mjesecima nakon mraza, pokazala šteta na voćnjacima

– U gotovo svim projektima na području Općine Velika Ludina sudjeluju i župan i zamjenik župana sa savjetima, u političkom obliku s više razine i sa smjernicama kako što bolje odraditi projekte i ostvariti planove. Poseban trud su uložili oko proglašenja netipične elementarne nepogode za područje općine, koja je bila prvi put na razini države. Naime, mraz je uništio voćke, a šteta se pokazala tek nakon nekoliko mjeseci. I tu je uložen velik trud da se proglasi elementarna nepogoda kako bi se sanirao barem dio štete koja je bila stopostotna u nekim voćnjacima – rekao je načelnik Velike Ludine Dražen Pavlović, nakon još jednog radnog sastanka sa županom Ivom Žinićem.

Vanjsko igralište Osnovne škole Novska Vanjsko igralište Nova atletska staza, teren za odbojku, tenis, košarku...

Uz tradicionalno županijsko pokroviteljstvo manifestacije „Jabuka crvenika“ koja se održava 8. rujna, i kojom se obilježava početak berbe jabuka u Moslavini, razgovaralo se i o najaktualnijim problemima Općine i tamošnje škole te o mogućnostima njihova rješavanja uz pomoć Županije.

– Često koristimo sinergiju općine i županije, pa smo sada, kada je škola ušla u pilot projekt kurikularne reforme i kad će 1. i 5. razredi dobiti novac za tablete od ministarstva prosvjete, dogovorili se da općina i županija osiguraju tablete i za ostale razrede, kako bi svi krenuli u reformu. Tako smo riješili i udžbenike za ovu školsku godinu jer ih više nema, bit će svima tableti – dodaje Pavlović.

Centar u novom sjaju

– Obišli smo Osnovnu školu Velika Ludina na kojoj se izvode radovi zamjene krova, dogovorili proširenje postojeće dvorane na zemljištu koje je kupila Općina te će je darovati školi kako bi djeca imala veću dvoranu i igralište. Dogovoreno je da bi se zamijenio krov na zgradi Doma zdravlja te nastavak saniranja cesta na području općine po modelu financiranja 50% iznosa ŽUC i 50% iznosa Općina – kazao je župan Ivo Žinić pohvalivši suradnju s općinom. Župan i načelnik obišli su i radove u Cvjetnoj ulici, vrijedne oko 2,2 milijuna kuna nakon kojih će centar Velike Ludine zasjati u potpuno novom sjaju.

Pet milijuna kuna

– I tu, kao i na nizu završenih projekata, radimo s fondovima EU gdje nam pomaže županijska razvojna agencija SI-MO-RA. I to je za sada odlično jer smo prošli na svemu za što smo aplicirali. Tu je reciklažno dvorište, slijedi najesen dječji vrtić s pet milijuna kuna, dobili smo novac i za projektiranje novog centra u V. Ludini pa ćemo dalje tražiti novac i za gradnju – pobrojao je projekte načelnik Pavlović.

Skuplji odvoz smeća Eko Moslavina Odvoz smeća poskupio 50 posto