Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Eko Moslavina

Odvoz smeća poskupio 50 posto

Skuplji odvoz smeća
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Jedan od razloga poskupljenja je je smanjenje prihoda Eko Moslavine uslijed prestanka zbrinjavanja otpada iz drugih gradova na odlagalištu u Kutini, Tu smo izgubili sedam milijuna kuna godišnjeg prihoda, kaže direktorica Adrijana Cvrtila

Od ovog mjeseca računi za odvoz otpada kutinske Eko Moslavine veći su za 50 posto, a plaćaju ih mještani Kutine, Popovače i Velike Ludine. Cijene odvoza nisu mijenjane od 2011.

Kutina za potrebe mladih Kutina ide u gradnju stanova po POS programu

- Više je razloga poskupljenja. Prvi je smanjenje prihoda Eko Moslavine uslijed prestanka zbrinjavanja otpada iz drugih gradova na odlagalištu u Kutini, jer je kapacitet odlagališta značajno popunjen. Tu smo izgubili sedam milijuna kuna godišnjeg prihoda. Prethodni direktor je te privremene prihode koristio za operativne troškove i plaće, pa prihod iz redovne djelatnosti od korisnika usluga nije dostatan da bi se tvrtka financijski pokrivala - rekla je Adrijana Cvrtila, direktorica Eko Moslavine koja je spomenula i dodatne troškove tvrtke koje će imati kako bi ispunila nove zakonske propise vezane uz odvojeno sakupljanje otpada.

- To će značajno povećati troškove funkcioniranja tvrtke. Uložit će se oko sedam milijuna kuna u nabavu opreme kako bismo se u potpunosti uskladili sa Zakonom. Tako će kod rashodovne strane biti značajno povećanje troškova pa je stoga bilo potrebno korigirati cijenu usluge – dodaje Cvrtila.

Učenici iz Kutine napravili taktilnu slikovnicu 'Sretne rode' Učenici iz Kutine napravili taktilnu slikovnicu