Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Po 20 proizvoda

Novljanski paket za bebe po uzoru na finski, a vrijedi 1130 kuna

Novljanski paket za bebe
Foto: Grad Novska
Novljanski paket za bebe počet će dobivati djeca koja su rođena od 1.rujna ove godine, a čiji roditelji žive na području Grada Novske

Supružnici Jadranka i Dejan Tutić prvi su primili "Novljanski paket za bebe" za svoga sina Mateja, treće dijete u obitelji.

"Lijepo je, uvijek dobro dođe pomoć, obzirom na povećane troškove", rekli su supružnici Tutić nakon što im je gradonačelnik Novske Marin Piletić uručio artikle nužne za djecu u prvim danima života.

Gradilište središnjeg paviljona Opće bolnice u Sisku Radovi na tzv. središnjem paviljonu sisačke bolnice dobro napreduju Novim objektom i novom opremom žele privući pacijente iz drugih županija

Novljanski paket za bebe osmišljen je po uzoru na finski paket za bebe koji je namijenjen novorođenčadi i sastoji se od tekstila i higijenskih artikala nužnih za djecu u prvim danima života. U paketu se nalazi 20 proizvoda od tekstila, jednokratne pelene, digitalni toplomjer, bočica, duda, četka, tješilica i desetak komada različitih higijenskih potrepština za bebe. Uz sve nabrojane artikle u paketu se nalaze i prigodne čestitke gradonačelnika Grada Novske i ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Novska upućene roditeljima.

Novljanski paket za bebe vrijedan 1.130 kuna dio je gradskog projekta demografske obnove Grada Novske „Kolica za novljanskog klinca“. 

"Od svibnja prošle godine povećali smo iznose jednokratnih naknada za novorođenu djecu s 1.000 kuna za sve na 2.500 kuna za prvo, 5.000 kuna za drugo i 10.000 kuna za svako treće i sljedeće dijete u obitelji. Demografska situacija u 2018. je nešto bolja nego li u 2017., no na konkretne rezultate treba još pričekati. Učenici osnovnih škola iz obitelji s troje ili više djece imaju i popust od 50% na školsku prehranu", rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Novljanski paket za bebe počet će dobivati djeca koja su rođena od 1.rujna ove godine, a čiji roditelji žive na području Grada Novske. Paket će se podizati u novljanskom Crvenom križu i to temeljem potvrde koju su dobili u Gradu kada su podnosili zahtjev za novčanu potporu Grada za novorođenčad.

Produženi boravak u OŠ Sela sve su veće potrebe Produženi boravak u OŠ Sela