Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
PRISTUPAČNOST OBJEKATA

Novo dizalo u osječkoj bolnici

1/3
Foto: Osječko-baranjska županija
Vrijednost tog projekta je 821.000 kuna.

Na javni poziv Ministarstva hrvatskih branitelja za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objekata osobama s invaliditetom Osječko-baranjska županija prijavila je projekt ugradnje dizala u zgradu Zdravstvene stanice Drava u Osijeku, vrijedan 1,27 milijuna kuna, a kao prijavitelj projekta s KBC-om Osijek ulazi u projekt ugradnje dizala u najvećoj ustanovi istočne Hrvatske.

Gradnja Gospodarskog centra u Osijeku Potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije Gradnja Gospodarskog centra u Osijeku počinje već ovoga ljeta

Župan Ivan Anušić i ravnatelj KBC-a Željko Zubčić potpisali su stoga sporazum o partnerstvu na projektu Ugradnja dizala na zgradi Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Osijek. Vrijednost tog projekta je 821.000 kuna.

– Županija kontinuirano ulaže u javne ustanove, a projektom dostupnije primarne zdravstvene zaštite već smo realizirali tri dizala u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna – kaže Anušić.

Ravnatelj Zubčić ističe da Klinički zavod za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju ima jedno dizalo pa je bez alternativnog rješenja u slučaju kvara.