Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE

Novo ruho Zdravstvene stanice Magadenovac

Završena energetska obnova zgrade Zdravstvene stanice Magadenovac
Foto: Osječko-baranjska županija
Djelatnici su dobili bolje uvjete za rad, a uštedjet će se i na grijanju

Mještani Magadenovca dobili su obnovljenu zdravstvenu stanicu. Naime, završena je energetska obnova zgrade Zdravstvene stanice Magadenovac koja djeluje u sklopu Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, a projekt je proveden u sklopu poziva Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u vezi obnove zgrada javnog sektora.

Osnovna škola Hodošan ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA OSNOVNE ŠKOLE HODOŠAN Pet milijuna kuna za manju potrošnju energije

Rekonstrukcijom je izvedena nova toplinska izolacija vanjskih zidova, stropova i krova, a energetska učinkovitost zgrade dodatno je poboljšana ugradnjom novih radijatora, zamjenom postojeće elektroinstalacije i ugradnjom štednih žarulja. Time će se godišnje potrebe toplinske energije za grijanje smanjiti za 84.117 kWh, a emisija CO2 za čak 90 posto, čime je zgrada prešla iz energetskog razreda G u A.

Za vrijeme radova bit će postavljena privremena regulacija TRAJAT ĆE DO VELJAČE 2021. Radovi na obnovi vodovoda u Kolodvorskoj

Nakon rekonstrukcije zgrade djelatnici i korisnici usluga Zdravstvene stanice dobit će bolje uvjete, a smanjit će se potrebna energija za grijanje i emisije stakleničkih plinova. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,359.727 kuna, od čega su osigurana bespovratna sredstva Europske unije u iznosu od 905.903 kune. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sudjeluje s 864.160 kuna, a iznos od 589.664 kune pokriva Osječko-baranjska županija. Osim zgrade Zdravstvene stanice Magadenovac, u okviru poziva Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Osječko-baranjskoj županiji odobreno je ukupno 35 projekata energetske obnove zgrada javne namjene ukupne vrijednosti 116,826.666 kuna.