Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
BRŽI OPORAVAK

Novska smanjuju prirez i druge poreze kako bi pomogli poduzetnicima

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Odlukom se  smanjuje prirez s dosadašnjih 10 posto na 8 posto od osnovice te porez na potrošnju s dosadašnjih 3 posto na 1 posto od osnovice.

Zbog gospodarske situacije na području grada i stvaranja uvjeta za  brži oporavak uzrokovan koronavirusom, u svrhu smanjenja posljedica u gospodarstvu i na razvoju grada, na 34. sjednici Gradskog vijeća Grada Novske održanoj putem video veze prihvaćen je prijedlog odluke o smanjenju poreza na potrošnju i prirez porezu na dohodak.

ŽUPANIJA NAJAVLJUJE: Do kraja 2020. još 9,7 mil. kn potpore

Odlukom se  smanjuje prirez s dosadašnjih 10 posto na 8 posto od osnovice te porez na potrošnju s dosadašnjih 3 posto na 1 posto od osnovice.

"Uz to smanjili smo i komunalnu naknadu u prosjeku za 20 posto. Ovime, nadovezujući se na odluke hrvatske Vlade, želimo u godini koja je pred nama postići oporavak svih gospodarstvenika, obrtnika i poljoprivrednika. Osim navedenih, pripremili smo u 2021. i čitav niz novih mjera kojima potičemo otvaranje novih radnih mjesta" – rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić koji je istaknuo i kako se smanjenjem prireza želi potaknuti i povećanje osobnih prihoda građana.

„Pogotovo jer umanjenje prireza ne bi trebalo ugroziti gradske financije i planirane projekte.“ – zaključuje gradonačelnik Piletić.