Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ŽUPANIJA NAJAVLJUJE:

Do kraja 2020. još 9,7 mil. kn potpore

Foto: Zagrebačka županija
Poduzetnici i iduće godine mogu računati na potporu, kazao je župan Stjepan Kožić

Nakon što je za 597 poduzetnika isplaćeno 4 milijuna kuna tzv. COVID potpora, do kraja ove godine na račune 241 poduzetnika s područja Zagrebačke županije sjest će ukupno 9,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava isplaćenih na temelju provedenog natječaja za poticanje razvoja poduzetništva. Tako će u 2020. godini Zagrebačka županija bespovratno dodijeliti rekordan iznos od 13,7 milijuna kuna.

Održana Skupština Zadarske županije putem Zoom platforme Prihvaćen rebalans za 2020. i prijedlog proračuna Županije za 2021. godinu

Interes je bio rekordan

Javljaju to iz Županije i pojašnjavaju da je riječ o natječaju za poticanje poduzetništva namijenjenom subjektima malog gospodarstva, a otvoren je bio od 10. do 30. rujna. U tom je razdoblju pristiglo ukupno 475 zahtjeva od kojih je uvjete natječaja ispunilo njih 341. Potpore su odobrene za ukupno 241 poduzetnika i to 73 za proizvodne djelatnosti te 168 za neproizvodne djelatnosti.

– Interes za naše potpore ove je godine bio rekordan što je i logično zbog teških okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Upravo zbog toga naš plan s početka 2020. godine smo potpuno promijenili i bespovratna sredstva za poduzetnike smo povisili za 97 posto na ukupno 13,7 milijuna kuna – rekao je župan Stjepan Kožić najavivši da i u 2021. godini poduzetnici mogu ponovno računati na izdašne županijske potpore.

Prema uvjetima natječaja za poticanje poduzetništva sredstva su se dodjeljivala za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, kao i za neproizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web-stranica te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti za koju su registrirani. Iznosi su se kretali između 18 i 35 tisuća kuna po tvrtki koja se prijavila za neproizvodne djelatnosti te do 90 tisuća kuna za proizvodne djelatnosti.

12. HODOČAŠĆE U VOĆIN Spomen na 47 nevinih žrtava masakra

Za nabavu opreme i strojeva

Podsjetimo, da bi se zadovoljili uvjeti natječaja, tvrtka je kod prijave morala imati sjedište na području Zagrebačke županije, a morala je i imati pozitivno poslovanje u prošloj godini. Uvjet je bio da ima barem jednog zaposlenog u prošloj godini, osim za početnike i obrte. Nije se smjelo javiti za nabavu dva ili više stroja, osim ako čine jedinstvenu opremu.