Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
12. HODOČAŠĆE U VOĆIN

Spomen na 47 nevinih žrtava masakra

Foto: Kristijan Toplak
Zajednica udruga i članova Hvidre Virovitičko-podravske županije organizirala je 12. hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj

Zajednica udruga i članova Hvidre Virovitičko-podravske županije ove je godine organizirala 12. hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, u sjećanje na 47 voćinskih žrtva zvjerski ubijenih u Domovinskom ratu.

Potpisan ugovor za projekt "Centar za kulturu zdravlja" Obnova dvorca u Cabuni 56,2 mil. kuna

– Nakon 29 godina od krvavog masakra u Voćinu, mi se i danas svježe prisjećamo toga i svih zlodjela počinjenih na području RH. Iako je događaj na državnom nivou malo zapostavljen, mi svake godine ustrajemo na obljetnici i hodočašću kako bismo podsjetili da pravda ovdje nije zadovoljena, počinitelji nisu procesuirani i kažnjeni i mi ćemo i dalje kao invalidi, veterani i branitelji Domovinskog rata tražiti da se to konačno izvrši. Mi kao katolici možemo oprostiti, ali ne smijemo nikada zaboraviti. Ovo je dan stradanja, ali i dan slobode i života u Voćinu – poručio je saborski zastupnik Josip Đakić, hrvatski branitelj s ovog područja.

Trojica hodočasnika, Igor Andrović, Tomislav Kolec, Ivan Obrovac, uz pratnju Mirka Poljanca, prehodali su 39 kilometara od Virovitice do Voćina.

– Prehodali smo 39 kilometara kako bismo od zaborava sačuvali spomen na događaje koji su obilježili našu noviju povijest. Ovo je najmanje što možemo napraviti u znak sjećanja na nevine Hrvate stradale u Voćinu prije 29 godina – kazao je župan Igor Andrović.