Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Potpisan ugovor za projekt "Centar za kulturu zdravlja"

Obnova dvorca u Cabuni 56,2 mil. kuna

1/2
Foto: Virovitičko-podravska županija
Dvorac u Cabuni bit će četvrti obnovljeni dvorac u krugu od 20 kilometara

Ugovor za projekt "Centar za kulturu zdravlja – Dvorac Janković Cabuna" potpisali su proteklog tjedna ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, župan Igor Andrović i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, u novom Centru za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju.

Županija nagradila tri najbolja IT projekta polaznika Start IT akademije Blaženko Boban: Očekujem da ćemo postati referentni centar za cijelu jugoistočnu Europu

Riječ je o projektu vrijednom 56,2 milijuna kuna, nositelj mu je Virovitičko-podravska županija, a partneri su Općina Suhopolje i Turistička zajednica VPŽ.

Točka na plemićkoj ruti

– Potpisali smo najvredniji projekt za županiju. Riječ je o rekonstrukciji starog ruševnog Dvorca Janković u Cabuni, koji će postati Centar za kulturu zdravlja. Simbolički smo ugovor potpisali u Dvorcu Janković u Suhopolju, jer se i ovaj, kao i onaj budući u Cabuni, također nalazi u Općini Suhopolje. Centar za kulturu zdravlja u Cabuni bit će četvrti obnovljeni dvorac u krugu od 20 kilometara, jer su uz ovaj dvorac u Suhopolju, obnovljeni i Dvorac Pejačević u Virovitici te Kurija Janković u Kapela Dvoru. Upravo na svim tim dvorcima planiramo bazirati daljnji razvoj turizma naše županije – naglasio je župan Andrović.

Foto: Virovitičko-podravska županija

Budući Centar za kulturu zdravlja je zamišljen kao samostalni sklop za kulturu i baštinu područja Virovitičko-podravske županije kroz interaktivni postav u prizemlju. U podrumu će, pak, biti poligon za tjelesnu aktivnost i edukaciju djece, kao i prostor za prezentaciju obnovljenih dvoraca u županiji. Početak radova očekuje se u proljeće.

Virovitičko-podravska županija posljednjih je godina prepoznatljiva po revitalizaciji objekata kulturne baštine na svom području i njihovom stavljanju u funkciju turizma. Cabunski Centar za kulturu zdravlja bit će jedna od točaka na povijesnoj plemićkoj ruti, novom turističkom proizvodu Virovitičko-podravske županije, a koja spaja najljepše od Podravine i Slavonije.

završen projekt "Topli obrok – obrok zdravlja" Sve osnovne škole kojima je Županija osnivač sada mogu pripremati tople obroke za učenike

Pohvala Županiji

– Ovo je 142. projekt potpisan za obnovu i revitalizaciju kulturne baštine diljem RH. Moram pohvaliti Virovitičko-podravsku županiju na izuzetno uloženim naporima u pripremi ovakvih projekata kojima se turistički osiguravaju određeni preduvjeti za daljini razvoj gospodarstva, kontinentalnog turizma i svih ostalih sadržaja koji će zasigurno značiti razvoj ove županije – poručila je ministrica Tramišak