Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
završen projekt "Topli obrok – obrok zdravlja"

Sve osnovne škole kojima je Županija osnivač sada mogu pripremati tople obroke za učenike

1/2
Foto: Sisačko-moslavačka županija
U uređenju škole donacijom je pomogla Ina d.d.

Sisačko-moslavačka županija je u suradnji sa Inom d.d. završila dogradnju I. osnovne škole Petrinja s ciljem obnove kotlovnice te izgradnje kuhinje i blagovaonice u sklopu projekta „Topli obrok – obrok zdravlja“. Navedenim projektom Sisačko-moslavačka županija postigla je standard od najmanje tri kuhana obroka tjedno u osnovnim školama.

Med - ilustracija DOSTAVA SLAVONSKIH I BARANJSKIH DELICIJA NA KUĆNI PRAG Domaći proizvodi dostupni (i) online

Gotova i posljednja škola

Ovo je posljednja škola od 22 osnovne škole kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija koja nije imala mogućnost kuhanja obroka, što je sada omogućeno, izjavio je povodom završetka objekta župan Ivo Žinić. U ovaj objekt uloženo je gotovo 4,000.000 kuna i najveća je investicija u sklopu ovog projekta, a omogućit će za više od 400 učenika I. osnovne škole Petrinja zdraviju prehranu. Građevinski radovi i opremanje kuhinje su gotovi i sada se podnosi zahtjev Gradu Petrinji za uporabnu dozvolu kako bi kuhinja mogla početi s radom.

Ina dugoročno sudjeluje u financiranju obnove školskih kuhinja na području naše županije te je i u ovoj obnovi sudjelovala sa 50.000 kuna. Sisačko-moslavačka županija je na čelu sa županom Ivom Žinićem u školske kuhinje ukupno uložila oko 10 milijuna kuna, a Ina d.d. je pratila Županiju u nekoliko investicija.

– Iznimno nas veseli kada možemo poduprijeti projekte vezane uz podizanje kvalitete života i školovanja učenika u Sisačko-moslavačkoj županiji. Višegodišnja podrška ovom projektu omogućila je da stotine učenika imaju topli obrok u danu, što je u skladu sa suvremenim smjernicama zdrave prehrane školaraca – rekao je direktor Rafinerije nafte Sisak Damir Butković.

Unapređenje sela projektom “Pametna sela” – nagrađene najbolje ideje Ruralni e-bicikl kao jeftini javni prijevoz i kvalitetniji život u selima

Za pet godina

– Prije pet godina imali smo samo osam osnovnih škola koje su mogle pripremiti topli obrok i to nije bilo dobro. Uložena su stoga velika sredstva i zajedno s ovom sada u sve 22 osnovne škole kojima je osnivač županija imamo kuhinje koje će moći pripremati tople obroke. Ne samo tri topla obroka tjedno, nego će svih pet dana u tjednu naši učenici moći dobivati tople obroke – napomenuo je župan istaknuvši kako je cilj svega da se sva djeca hrane u školama bez obzira na socijalni status roditelja.