Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
UGOVOR S MINISTARSTVOM REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU

Novskoj 250.000 kuna za uređenje hotela Knopp

Foto: Grad Novska
Hotel Knopp postaje Klaster kulture za razne kulturne programe, muzejske i galerijske sadržaje...

Velimir Žunec, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, u Novskoj je potpisao ugovore o dodjeli sredstva za kandidirane projekte s predstavnicima općina i gradova na području Sisačko-moslavačke županije. Sredstva su dodijeljena za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, Programu podrške regionalnom razvoju i Programu podrške brdsko-planinskim područjima.

Još jedan korak u projektu “Aglomeracija Novske” Do sredine 2023. gotov i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

Ukupno je potpisano 17 ugovora vrijednosti 5,7 milijuna kuna, a među njima je i ugovor od 250.000 kuna koji je Grad Novska dobio za rekonstrukciju i dogradnju postojeće zgrade hotela Knopp.

Državni tajnik Žunec, prigodom dodjele ugovora, istaknuo je kako je u protekom periodu dodijeljeno više od tri tisuće ugovora, 830 milijuna kuna iz nacionalnih sredstava, od čega je općinama i gradovima na području Sisačko-moslavačke županije dodijeljeno 43 milijuna za financiranje manjih infrastrukturnih projekata.

– Potpisali smo još jedan ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, Grad Novska drugu godinu zaredom dobiva nacionalna sredstva za financiranje rekonstrukcije i dogradnju hotela Knopp, najveće investicije u kulturi na području ove županije – rekao je gradonačelnik Marin Piletić govoreći o projektu teškom više od 33 milijuna kuna koji će pretvoriti nekadašnji hotel Knopp u Klaster kulture, u kojem će se odvijati razni kulturni programi, muzejski i galerijski sadržaji, koncerti i druga okupljanja.

TREKING-STAZA POSLJEDNJIH JE GODINA PRAVI HIT MEĐU LJUBITELJIMA PRIRODE Uz stazu ‘Life on Mars’ uređuju i stijene za penjanje

– Hotel Knopp kao Klaster kulture ponovno postaje središte društvenog života Grada Novske i mjesto okupljanja građana – rekao je Marin Piletić.