Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Još jedan korak u projektu “Aglomeracija Novske”

Do sredine 2023. gotov i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Aglomeracija Novske najveći je infrastrukturni projekt u povijesti tog grada, vrijedan 123 milijuna kuna

EU projekt “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Novske”, infrastrukturni je projekt stoljeća, kojim se na području Novske postavlja nova vodovodna i kanalizacijska odvodnja kroz naselje Bročice i od Starog Grabovca prema Rajiću.

TREKING-STAZA POSLJEDNJIH JE GODINA PRAVI HIT MEĐU LJUBITELJIMA PRIRODE Uz stazu ‘Life on Mars’ uređuju i stijene za penjanje

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda važan je dio projekta, a ugovor za projektiranje i gradnju uređaja potpisali su Mario Filipović, direktor tvrtke Vodovod Novska i Dražen Miličić u ime zajednice ponuditelja, tvrtki GIS Aqua Austria GmbH i Palir d.o.o. Zagreb.

Zahvala gradonačelnika

– Ukupna vrijednost radova iznosi 33 milijuna kuna bez PDV-a, a očekivani završetak radova je srpanj 2023. godine – rekao je direktor Filipović.

Zahvalio je Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja i ministru Tomislavu Ćoriću, nazočnom na potpisivanju, kao i Hrvatskim vodama, direktoru Zoranu Đurokoviću. Naglasivši da je “Aglomeracija Novske” najveći zahvat u povijesti tog grada, gradonačelnik Piletić zahvalio je i Vladi Republike Hrvatske, koja “izdašno prati i financira sve projekte na području Grada Novske”.

Najpoznatija party-destinacija na Jadranu Umjesto partijanera Novalja dočekuje planinare i bicikliste

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković pohvalio je dobru pripremu projekata i suradnju s Gradom Novska, te najavio da se završava priključivanje na kanalizacijsku odvodnju naselja Brestača – Nova Subocka, nakon puštanja u rad nedavno postavljenog pročistača otpadnih voda.

Uspješna suradnja

– Gradonačelniče, ne trebam vam po tko zna koji put čestitati na svemu onome što su vaš tim i vodno komunalno poduzeće do sada učinili, kao i na suradnji s Hrvatskim vodama. Bez toga ovakvih projekata nema. Drago mi je da je ta suradnja u proteklim godinama bila i više nego uspješna. Novska je iskoračila u jednom smjeru u kojemu je malo jedinica lokalne samouprave iskoračilo – naglasio je ministar Tomislav Ćorić.

Obilazak gradilišta na projektu Sanacija odvodnih cijevi modernom metodom – bez kopanja, uz manje napore i troškove, a na sustav odvodnje priključit će se 3000 stanovnika

Nakon svečanog potpisivanja ugovora te u pratnji gradonačelnika, Zoran Đuroković, saborski zastupnik Ivan Celjak te ministar Tomislav Ćorić, obišli su tvrtke Phyox i Vodovod u Poduzetničkoj zoni Novska, kao i gaming centar PISMO2.