Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Održana početna konferencija projekta "Slatino, zaželi!"

O 105 starijih osoba brinut će se 21 žena

Foto: Mihaela Feldi
Grad Slatina uspješno je prijavio projekt i ostvario potporu od 3,613.893 kn

Održana je početna konferencija projekta Grada Slatine "Slatino, zaželi!", koji se financira bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Plan održivog razvoja Grada Slatine Izradit će strateške akte koji će biti i temelj za povlačenje novca iz europskih fondova

– Drago mi je da na slatinskom području provodimo četiri projekta "Zaželi", a nadam da će i ovaj projekt koji je pred nama biti jednako uspješan kao prethodna tri. Našim starijim sugrađanima omogućujemo tako kvalitetniji život, a egzistenciju ženama koje bi u svojim godinama teže pronašle posao – istaknuo je gradonačelnik Denis Ostrošić.

Grad Slatina uspješno je prijavio projekt i ostvario bespovratnu potporu u stopostotnom iznosu od 3,613.893 kune.

Zaposlit će se njime 21 teško zapošljiva Slatinčanka. Aktivnostima zapošljavanja u lokalnoj zajednici na 24 mjeseca ublažit će se posljedice njihove nezaposlenosti, što će ujedno povećati i njihovu konkurentnost na 
tržištu rada, kao i potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za 105 korisnika.

Murter i Slatina Povelja prijateljstva Murter i Slatina spajaju plavu i zelenu Hrvatsku

Naime, korisnici su starije i osobe u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć u svakodnevnim aktivnostima te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji, što je i cilj projekta.