Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
ČAZMA

O 140 korisnika u projektu Zaželi II brinut će se 17 žena

Foto: Čazma
Novi projekt, kojim je zadovoljan i gradonačelnik Dinko Pirak, vodi Ivan Tomašević

Nakon uspješno provedenog projekta Zaželi – Uključi se!, u Čazmi je s radom počela druga faza tog projekta. Riječ je o projektu na koji se Grad Čazma prijavio u okviru poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II“, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ Vrijedan je 1,540.300,10 kuna i u potpunosti ga financira Europski socijalni fond.

ČAZMA Čazma Natura dat će Gradu snažan vjetar u leđa

Nositelj projekta je Grad Čazma, a partneri su ponovno Gradsko društvo Hrvatski Crveni križ Čazma te Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Čazma. Zaposleno je 17 žena, pripadnica tzv. „ranjivih“ skupina, jer je cilj, kao i u prvom projektu Zaželi – Uključi se!, povećati zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja s ruralnog područja. Također, kao i prije, projekt je usmjeren na povećanje kvalitete života i socijalnu uključenost starijih i osoba u nepovoljnom položaju.

Projekt Zaželi II obuhvaća 140 krajnja korisnika i trajat će godinu dana, a voditelj je ponovno Ivan Tomašević.

– U prve dvije godine projekta smo, prije svega, omogućili posao za petnaest žena. Što je možda i važnije, program je obuhvatio mnogo korisnika. Na obostrano zadovoljstvo korisnika i zaposlenika, vjerujem da je misija dobro odrađena te s velikim zadovoljstvom pozdravljam nastavak ovog uspješnog programa – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.