Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka 78 pregleda
Širom Zagrebačke županije

Obilježava se Dan narcisa posvećen prevenciji raka dojke

Dan narcisa
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Dan narcisa, humanitarna javnozdravstvena akcija posvećena prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, obilježit će se u subotu, 25. ožujka  u brojnim gradovima i općinama širom Hrvatske

Hrvatska je u vrhu europskih država po smrtnosti od raka dojke, a bolest je sve češća i u mlađih žena. Svake godine od raka dojke oboli oko 2300 žena, a umre njih oko 900, pri čemu su najugroženije žene u dobi između 50 i 69 godina. 

Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije tradicionalno organizira humanitarnu akciju obilježavanja „Dana narcisa“ koja će se održati u subotu, 25. ožujka godine u gradovima i općinama Zagrebačke županije u vremenu od 8 do 12 sati.

Akcija prodaje narcisa održat će se u Velikoj Gorici na četiri lokacije, Tržni centar, Trg Stjepana Radića, ispred Kauflanda i ispred Robne kuće. U ime Zagrebačke županije akciji će se pridružiti predsjednik i potpredsjednica Županijske skupštine Dražen Bošnjaković i Mirela Katalenac na Tržnom centru od 10:00 do 11:00 sati.

Grad Jastrebarsko tradicionalno se uključuje u humanitarnu akciju prodaje narcisa. Narcise će se prodavati ispred jaskanske pošte, s početkom u 9 sati.

Narcise će prodavati zaposlenici Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom i zamjenicima Stipom Bučarom i Domagojem Šlatom, a sva prikupljena sredstva od prodaje namijenjena su Udruzi edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije, te će ona biti iskorištena za prevenciju i rano otkrivanje raka dojke.