Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Zaustavili agresore

Obilježena 26. godišnjica pogibije 10 policajaca na području Dvora

Polaganje vijenaca
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Tom prilikom Mile Blaževič Čađo i Željko Filipović su herojskim činom, žrtvovavši svoje živote, zaustavili dalje napredovanje srpskih agresora spriječivši daljnje žrtve među civilima Pounja

Obilježena je 26. godišnjica pogibije 10 hrvatskih policajaca u mjestu Struga Banska, na dvorskom području. Tada je, braneći mještane od agresora, poginulo osam policajaca iz Policijske uprave zagrebačke i dvojica iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.
Tom prilikom Mile Blažević Čađo i Željko Filipović su herojskim činom, žrtvovavši svoje živote, zaustavili dalje napredovanje srpskih agresora spriječivši daljnje žrtve među civilima Pounja.

- Obojica su poginula, ali su ušla u našu povijest kao jedni od začetnika oružanog otpora neprijatelju na području općine Dvor. Samo rijetki ostaju pribrani u teškim i naizgled bezizlaznim situacijama. Takvi pojedinci najbolje se ostvaruje u humanim, plemenitim pozivima, u kojima bez obzira na sve opasnosti pomažu u nevolji. Policija je jedna od službi sazdana upravo od takvih pojedinaca - rekao je u srijedu u Strugi Banskoj ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.