Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
12. rujna 1991.

Obilježena 27. godišnjica proboja iz opkoljene Hrvatske Kostajnice

Hrvatska Kostajnica
1/7
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Tijekom samog pada Hrvatske Kostajnice zarobljeno je nekoliko stotina hrvatskih branitelja i civila, od kojih su mnogi ubijeni

Obilježena je 27. godišnjica proboja 117 civila i hrvatskih branitelja iz opkoljene Hrvatske Kostajnice. 12. rujna 1991. u večernjim satima 117 hrvatskih branitelja i civila odbilo se predati jugo-srpskom agresoru i odlučilo na proboj kroz neprijateljske položaje, preko naselja Rosulje i Slabinja te cestom H.Kostajnica-H. Dubica, uz obalu Une uspjevši stići na slobodan hrvatski teritorij.

Novska Novska Avenija dobila ime po 62. Samostalnoj bojni ZNG-a

U sjećanje na te događaje, nakon mise za poginule i nestale branitelje u crkvi Sv. Antuna Padovanskog odana je počast i zapaljene svijeće kod Spomen ploče proboja u Hrvatskoj Kostajnici. 

Tijekom samog pada Hrvatske Kostajnice zarobljeno je nekoliko stotina hrvatskih branitelja i civila, od kojih su mnogi ubijeni. 

"Točan broj žrtava mi ne znamo još uvijek. Imao sam tada tek dvije godine, izgubio sam mnoge članove obitelji u tim događajima i meni je ovo jako emotivan dan", rekao je u utorak gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan.

Zgrada suda u Sisku Za kvalitetnije pravosuđe Otvorena obnovljena zgrada suda u Sisku