Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Potpore

Obitelji Salaj 60.000 kn od HTZ-a

obitelj Salaj
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Velika Pisanica dobila je 50.000 kuna za uređenje Turističko-informativnog centra “Stara željeznička pruga”

Niz turističkih manifestacija na području Bjelovarsko-bilogorske županije ostvario je pravo na potpore koje je ovih dana podijelilo Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice.

Ukupno, HTZ je dodijelio gotovo pola milijuna kuna raznim turističkim projektima, manifestacijama i inicijativama, među kojima su i oni čiji se dobar glas već proširio i izvan granice Lijepe Naše, poput Božićne bajke obitelji Salaj, ali tu su i novi potencijalni aduti poput tematske staze “Vodenim putevima Daruvara”. Iz HTZ-a kažu kako je cilj stalno unapređenje i jačanje turističke ponude posebice u predsezoni i posezoni, ali i na turistički nerazvijenim područjima. Samo tako, kažu, može se doći do željenog cilja, a to je cjelogodišnji turizam. Kao najprepoznatljivija turistička manifestacija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ali i jedna od najposjećenijih u kontinentalnoj Hrvatskoj, najveću pojedinačnu potporu, i to u iznosu od 60 tisuća kuna dobila je Božićna priča obitelji Salaj.

Što se pak Bjelovara tiče, odnosno Turističke zajednice Bjelovar – Bilogore, valja istaknuti da je Terezijana dobila 20 tisuća kuna. Najveći pojedinačni iznos ipak će završiti u Velikoj Pisanici, a riječ je o 50 tisuća kuna namijenjenih uređenju Turističko-informativnog centra “Stara željeznička pruga”. Vrijedi spomenuti i 40 tisuća kuna odobrenih za uređenje Bilogorske konjičke turističke staze.

Grubišno Polje Delegacija u Izraelu U Grubišnom Polju uvele bi se nove kulture – indijska konoplja i kikiriki