Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska 120 pregleda
Javna nabava za energetsku obnovu specijalne bolnice

Obnavlja se Minerva za više od 73 milijuna kuna

Foto: Varaždinska županija
Zgrada će nakon obnove preći iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred A+

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice pokrenula je postupak javne nabave za izvođenje radova energetske obnove objekta Minerva. Riječ je o najvećem projektu energetske obnove u Varaždinskoj županiji: ukupna procijenjena vrijednost iznosi čak 73,4 milijuna kuna, pri čemu je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobreno bespovratnih 37,8 milijuna kuna.

Procijenjena vrijednost javne nabave za same radove iznosi 56.373.247,25 kuna bez PDV-a, a sva dokumentacija je dostupna u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH. Krajnji rok za dostavu ponuda je 18. travnja u 8 sati. Ovim projektom planiraju se zahvati u svrhu poboljšanja energetskih svojstava zgrade čime će se smanjiti troškovi za grijanje i električnu energiju, a poboljšat će se komfor, kvaliteta zraka i zaštita od buke. 

Školski obrok varaždinska županija Besplatna užina u školi za 3000 najpotrebitijih učenika

Energetska obnova uključivat će zahvate na toplinskoj ovojnici zgrade (vanjski zidovi, vanjski stropovi, grede i stupovi, vanjska stolarija, neprohodni ravni krovovi, kosi krovovi, prohodni ravni krovovi – terase) te popratne radove nužne za zahvate modernizacije strojarskih i elektrotehničkih sustava, zahvate modernizacije unutarnje rasvjete novom energetski visokoučinkovitom LED rasvjetom, izvedbu integrirane sunčane elektrane na krovovima zgrade te modernizaciju sustava GVHK - grijanje, ventilacija, hlađenje i klimatizacija te uspostavu centralnog nadzornog upravljačkog sustava.

Bučino ulje udruga Pokrenula zaštitu varaždinskog bučinog ulja Naše bučino ulje ima specifičan okus i pomaže u smanjenju kolesterola

Time će se godišnja potrošnja primarne energije smanjiti za 59,66 % u odnosu na godišnju potrošnju primarne energije prije provedbe mjera energetske obnove, a smanjit će se i emisija CO2 za 58,44 % te će zgrada iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred A+.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“

Liječnici u BBŽ-u novi projekt Povoljni stambeni krediti liječnicima i sestrama