Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Uskoro će zasjati u punom sjaju

Obnova grade Hrvatskog sokola pri kraju

Foto: Branimir Bradarić
Radove na obnovi zgrade obišao je i gradonačelnik Ivan Bosančić koji nije krio zadovoljstvo što je još jedan objekt javne namjene obnovljen u gradu na Bosutu.

Radovi na energetskoj obnovi zgrade Hrvatskog sokola u Vinkovcima, koja je izgrađena 1927., pri kraju su pa će uskoro ova zgrada u središtu Vinkovaca zasjati u punome sjaju.

ljepše mjesto za igru i zabavu Dječje i sportsko igralište u Stupniku obnovljeno EU sredstvima

Djelo je to poznatog vinkovačkog arhitekta Dragutina Baslera. U njoj je, po podacima Hrvatskog sokola, bio osiguran prostor za gombaonicu-vježbaonicu, za fanfaru, biblioteku, prostorije za predavanja, sijela i nastupe. Voditelj projekta Josip Barišić kazao je kako je riječ o projektu vrijednome 2,7 milijuna kuna kao i da je do sada odrađeno 85 posto planiranih radova kao i da bi sve trebalo biti gotovo krajem siječnja sljedeće godine.

– Obnovljeno je krovište, hidroizolacija poda i vanjski zidovi s unutarnje strane. Promijenili smo i sustav grijanja, zamijenjena je vanjska stolarija, električne instalacije. Zgrada nije kulturno zaštićeni objekt, ali sve je rađeno u skladu s preporukama konzervatora – rekao je Barišić.

Radove na obnovi zgrade obišao je i gradonačelnik Ivan Bosančić koji nije krio zadovoljstvo što je još jedan objekt javne namjene obnovljen u gradu na Bosutu.

– Kada usporedimo slike od prije nekoliko mjeseci i sada, vjerujem da smo svi zadovoljni i to je ono što želimo – podignuti kvalitetu života u svim segmentima u gradu. Nastavljamo dalje s obnovama, moramo doći do toga da svaki objekt u gradu bude kvalitetan, obnovljen i energetski učinkovit. Do sada smo realizirali 70 posto prijavljenih projekata, s time se možemo ponositi i drugima biti primjer – rekao je Bosančić. Napomenuo je i kako su radovi na obnovi zgrade financirani sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Grada Vinkovaca.