Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ljepše mjesto za igru i zabavu

Dječje i sportsko igralište u Stupniku obnovljeno EU sredstvima

Foto: Općina Stupnik
Obnovljeno igralište nalazi se na križanju Vernićke i Pavlovićke ulice

Žuti tobogani i kućice za penjanje, lijepa streha s drvenim klupama, a sve je okruženo lijepim zelenilom. Najmlađi stanovnici Općine Stupnik od sad imaju još ljepše mjesto za bezbrižno uživanje i igru, jer su sportsko i dječje igralište te park na križanju Verničke i Pavlovićke ulice obnovljeni, i to uz sufinanciranje sredstvima iz Europske unije.

HVALEVRIJEDNA POMOĆ Doniran UZV uređaj za trudnice. Pomoći će u postavljanju točne dijagnoze, ključne za ishod liječenja

Prebacili vlasništvo

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je, naime, projekt obnove igrališta odabran na LAG-ovu (Lokalna akcijska grupa) natječaju pod nazivom ‘’Potpora razvoju opće društvene infrastrukture te poboljšanju uvjeta života na ruralnom prostoru’’.

– Zemljište na kojem je sagrađeno igralište nije bilo u vlasništvu Općine pa je zahtjevom prema Ministarstvu državne imovine pokrenut postupak stjecanja vlasništva. Tako je ono konačno preneseno u općinsko vlasništvo, što je bio preduvjet uređenja i dobivanja EU sredstava. Ovime je gornjostupničko naselje s velikim brojem djece dobilo moderno i sigurno mjesto za igru i druženje – poručili su iz Općine Stupnik.

Osim u dječja, Općina je nedavno uložila sredstva i u obnovu sportskih igrališta pa je tako nedavno energetski obnovljen i Nogometni klub Stupnik. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), točnije iz njegova operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, a glavni cilj je promicati energetsku učinkovitost korištenja obnovljivih izvora energije i smanjenja potrošnje energije.

U SAMOJ RUGVICI 470 METARA, U SOPU I HRUŠĆICI ČAK 2130 METARA Gradimo četiri kilometra nogostupa

Solarni sustav grijanja

Obnovom je zgrada dobila novo grijanje sa solarnim sustavom za zagrijavanje tople vode, novi sustav hlađenja, a da bi zimski troškovi grijanja bili niži, postavljena je i energetski učinkovita fasada, toplinska izolacija stropa, kao i vanjska stolarija. Zgrada je tako podignuta u energetski razred B čime su ostvarene i veće uštede od onih predviđenih projektom, a potrošnja energije smanjena je za više od 60 posto.