Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U SAMOJ RUGVICI 470 METARA, U SOPU I HRUŠĆICI ČAK 2130 METARA

Gradimo četiri kilometra nogostupa

Foto: OPĆINA RUGVICA
Natječaj za ove radove raspisala je općina putem oglasnika javne nabave u travnju ove godine, a ponude su se mogle poslati do 25. svibnja.

Nema više hodanja po asfaltu, automobila koji zaobilaze pješake, i straha od potencijalnih prometnih nesreća. Na području Rugvice u tijeku su, naime, radovi na izgradnji više od četiri kilometra nogostupa u više općinskih naselja.

Projekt će stanovnicima donijeti ugodniji život U Općini Rugvica se gradi velika kanalizacijska mreža

Kako kažu u upravi Općine, u Novom Svibju gradi se 400 metara, dok se u Obedišću Ježevskom radi na 520 metara nogostupa. Sama Rugvica uskoro će dobiti 470 metara nogostupa za pješake, a najviše će se raditi u Novakima Oborovskim - 830 metara, te 2130 metara u Sopu i Hrušćici, gdje je početak radova koji su započeli prije deset dana obišao i načelnik Mato Čičak.

– Sigurnost naših mještana nam je na prvom mjestu što pokazujemo i ovim radovima, koji će biti završeni iduće godine – poručio je načelnik.

Natječaj za ove radove raspisala je općina putem oglasnika javne nabave u travnju ove godine, a ponude su se mogle poslati do 25. svibnja. Podsjetimo, Rugvica također ulaže u izgradnju prometnica s komunalnom i ostalom infrastrukturom u poduzetničkoj zoni, za što je ove godine od Ministarstva gospodarstva dobila 9,3 milijuna kuna