Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Projekt će stanovnicima donijeti ugodniji život

U Općini Rugvica se gradi velika kanalizacijska mreža

Foto: OPĆINA RUGVICA
Ukupna vrijednost projekta je 172 milijuna kuna, od čega je 121 milijun bespovratnih sredstava

S direktorom Vodovoda i odvodnje Zagrebačke županije Tomislavom Mastenom i predstavnicima tvrtke Eurco kao izvođačem, predstavnici Općine Rugvica obišli su radove na kanalizacijskoj mreži na području općine Rugvica.

Online konferencija Projekt koji će pridonijeti razvoju bolnice i poboljšati kvalitetu usluga

Projekt vrijedan 173 milijuna

Na području općine napravljeno je 10.710 metara mreže, a radi se o radovima, kazali su, na kanalizacijskoj mreži koji će rezultirati većim komunalnim standardom općine, a isto tako i omogućiti ugodniji život.

Podsjetimo, u tijeku je i provođenje europskog projekta „Rugvica – Dugo Selo – sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda“. Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten i izvođač radova Hrvoje Merki u ime tvrtke Eurco potpisali su 2018. ugovor o njegovu provođenju, a ukupna vrijednost projekta je 173 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose nešto više od 121,5 milijuna kuna. Sagradit će se 85 kilometara kanalizacijske mreže na području Rugvice i Dugog Sela.

– To je zapravo dovršetak sustava odvodnje za ovu Aglomeraciju, jer 2011. su započeli radovi na novom uređaju koji se ovim projektom dograđuje u treći stupanj pročišćavanja, a tada je sagrađen i osnovni kostur cijelog sustava za Aglomeraciju Rugvica-Dugo Selo. Ovim projektom to se dovršava, a rješava se pitanje sekundarne mreže i pitanje gotovo 2600 priključaka na ovom novosagrađenom sustavu – ispričao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten.

TRADICIONALNO IZDANJE Novi Požeški pučki kalendar u prodaji

Realizacija projekta predviđena je u sljedeće tri godine, čime se uvelike poboljšava kvaliteta života na ovom području.

Kanalizacija za 1500 domova

Načelnik Općine Rugvica Mato Čičak kazao je da projekt podiže kvalitetu života na području cijele općine.

– Ovime se 1500 kućanstava priključuje na kanalizacijsku mrežu čime se podiže naš komunalni standard. To je jedna od najbitnijih infrastrukturnih investicija u našoj općini- kazao je načelnik Mato Čičak