Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Online konferencija

Projekt koji će pridonijeti razvoju bolnice i poboljšati kvalitetu usluga

Vrijednost projekta je 34 mil. kuna, a najveću korist imat će najmlađi pacijenti

Opća županijska bolnica Požega održala je online konferenciju za javnost i medije u okviru završetka provedbe projekta „Zajedno do zdravlja“.

USPJEH PETRINJSKE DESTILERIJE NA NATJECANJU U OSIJEKU Petrinjska viljamovka najbolja je u RH

Fondovi EU

Sudjelovali su predstavnici Ministarstva zdravstva, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Požeško–slavonske županije, Grada Požege, Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Panora te Opće županijske bolnice Požega. Riječ je o projektu vrijednom 34 milijuna kuna koji obuhvaća izgradnju i opremanje dnevnih bolnica. Nositelj projekta je Opća županijska bolnica Požega, a financirala ga je u punom iznosu Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je strukturiran tako da je pola predviđenog iznosa bilo namijenjeno za uređenje i izgradnju prostora dnevnih bolnica, gdje je jedan dio kompletna rekonstrukcija pedijatrije s namjerom da koncepcijski u pedijatriji u prvom planu bude dnevna bolnica, a tek potom stacionar, prema trendovima u suvremenoj medicini.

Drugi dio projekta bilo je uređenje dnevne bolnice internističkih djelatnosti, dok se treći dio projekta odnosio na uređenje prostora za jednodnevne kirurgije – dvije operacijske dvorane s prostorijom za buđenje i ostalim pratećim sadržajima, kompletno uređenim i opremljenim. Građevinski radovi odvijali su se na 1750 metara bruto građevinske površine.

Novi uvjeti i edukacija

U ime domaćina sudionike je pozdravio ravnatelj OŽB Požega Željko Glavić, koji je rekao da je ovaj projekt od neobično velike važnosti za razvoj bolnice, ali i za korisnike njezinih usluga. On je naglasio da će posebnu veliku korist imati najmlađi pacijenti.

Potpisani ugovori za prvu fazu rekonstrukcije Gradske tržnice u Petrinji Radovi na obnovi počinju na proljeće, a do tada će se tržnica premjestiti na druge lokacije

– Broj djece koja će ležati u stacionaru bit će puno manji nego dosad jer će se velika većina zdravstvenih usluga u bolnici obavljati na pedijatriji dnevne bolnice. Zahvalni smo i u ime djelatnika kojima će biti ljepše i lakše raditi uz novu opremu, nove uvjete, edukacije – rekao je ravnatelj Glavić.

U ime partnera na projektu, RKR Panora nazočne je pozdravila ravnateljica Senka Horvat, a na uspješno odrađenom projektu čestitali su gradonačelnik Požege i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Puljašić, župan Alojz Tomašević te pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška