Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
USPJEH PETRINJSKE DESTILERIJE NA NATJECANJU U OSIJEKU

Petrinjska viljamovka najbolja je u RH

Foto: Grad Petrinja
Mi kao Grad ponosni smo na ovaj rezultat i želimo otvoriti partnerske odnose još snažnije. Nastojat ćemo naći vam prostora i vidjeti što možemo napraviti u našoj Poslovnoj zoni kako bismo vas dignuli još više da vam Grad u svakom budućem projektu bude partner – rekao je gradonačelnik Dumbović.

Gradonačelnik Darinko Dumbović organizirao je prijam za Silvija Benčinu, vlasnika tvrtke Wild boar distillery j.d.o.o. iz Petrinje, koja je na 16. edukacijskom natjecanju u kvaliteti voćnih rakija i likera u Osijeku osvojila nekoliko priznanja za svoje rakije.

Potpisani ugovori za prvu fazu rekonstrukcije Gradske tržnice u Petrinji Radovi na obnovi počinju na proljeće, a do tada će se tržnica premjestiti na druge lokacije

Natjecanje je održano u organizaciji HGK Osječko-baranjske županije i Općine Semeljevci te je, od 242 zaprimljena uzorka, petrinjska destilerija osvojila dvije brončane medalje za rakiju šljivovicu i jabukovaču, dvije srebrne za travaricu i rogačicu te zlatnu medalju za rakiju viljamovku koja je i proglašena najboljom viljamovkom za 2020. godinu.

– Tvrtke poput ove daju jednu kvalitetu i nadgradnju svega onoga što je u gradu Petrinji autohtono. Mi trebamo brendirati našu banijsku šljivu, krušku i sve one domaće proizvode koji su kod nas tradicionalni i autohtoni. Da stvorimo jedan dodatni sadržaj, dodatnu vrijednost svima nama. Mi kao Grad ponosni smo na ovaj rezultat i želimo otvoriti partnerske odnose još snažnije. Nastojat ćemo naći vam prostora i vidjeti što možemo napraviti u našoj Poslovnoj zoni kako bismo vas dignuli još više da vam Grad u svakom budućem projektu bude partner – rekao je gradonačelnik Dumbović.

– Mi smo ove godine prvi put bili na ovom natjecanju. Poslali smo pet uzoraka naših rakija, ukupno su bila 242 uzorka i osvojili smo pet nagrada. Prije dvije godine počeli smo s destilerijom u gradu Petrinji. Grad nam je izašao u susret, pomogao nam u našem startu, mislim da se naš rad i kroz ovu kvalitetu na neki način i dokazao – rekao je Silvio Benčina.