Izbornik
Naslovnica Županije
Potpisani ugovori za prvu fazu rekonstrukcije Gradske tržnice u Petrinji

Radovi na obnovi počinju na proljeće, a do tada će se tržnica premjestiti na druge lokacije

1/2
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
U prvoj fazi obavljaju se radovi na krovu, vanjskom platou, uređenje ulaza, hortikulturno uređenje.

Protekli tjedan potpisana su dva ugovora vezana uz veliki projekt obnove petrinjske tržnice, koji je dio Intervencijskog plana Grada Petrinje. Projekt će sa85 posto sufinancirati Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ugovor o javnoj nabavi radova rekonstrukcije tržnice te ugovor o obavljanju usluge stručnog nadzora nad rekonstrukcijom tržnice s petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem potpisali su predstavnici izvođača radova – Davor Panjkret, direktor tvrtke PETROL-PROM d.o.o. i nadzora – Dražen Rajman, direktor tvrtke ARM d.o.o.

DOBRA SURADNJA Tvrtka Papuk donirala dron s termokamerom

– Vrijednost samih radova je 6,1 milijun kuna, a cijele prve faze projekta 7 milijuna kuna. S tim da se 300 tisuća kuna odnosi na izradu projektne dokumentacije, a 500.000 kuna na vođenje projekta. Iz tog dijela sufinancirat će se plaće djelatnika Grada Petrinje, radi se o sedam djelatnika koji će raditi na provođenju projekta, te plaće Komunalca, odnosno partnera na samom projektu – objasnila je pročelnica Vera Kaurin, voditeljica projekta.

Ovom prvom fazom projekta, između ostalog, bit će obuhvaćeno uređenje vanjskog dijela tržnice: uređenje vanjskog platoa i postavljanje svih potrebnih instalacija za kioske (uključujući prostor za obavljanje dostave i prostor za postavljanje kontejnera komunalnog otpada); izmjena kompletnog pokrova tržnice i stupova na tržnici kao i uređenje ulaza u samu tržnicu, izvođenje rampi za osobe s invaliditetom te hortikulturno uređenje okoliša.

– U sljedećim fazama, za koje se nadamo da ćemo uskoro isto tako osigurati sredstva iz Europske unije, slijedi nabavka samih kioska i daljnje uređenje, do potpune gotovosti same tržnice – kazala je Kaurin. Radovi bi trebali početi na proljeće, do travnja iduće godine. Ivana Lamza, zamjenica direktora tvrtke Komunalac Petrinja koji je Gradu Petrinji partner u ovom projektu, napomenula je kako do tada trebaju odrediti lokacije za izmještanje tržnice te kako razmatraju nekoliko potencijalnih lokacija u gradu na koje bi se izmjestile djelatnosti tržnice dok traje njezina rekonstrukcija.

Uspješna suradnja Grada i Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Orahovica će dobiti centar za kardiovaskularnu rehabilitaciju

– Nastojat ćemo ostaviti mliječni dio tržnice koliko god je to moguće duže, znači da ih ne diramo do samog kraja izvođenja radova – rekla je Lamza.

– Nadam se da je ovaj projekt samo ono što i treba biti, nadgradnja standarda boljeg života grada Petrinje. Grad Petrinja kroz komunalnu, gospodarsku, socijalnu i društvenu infrastrukturu povlači ogromna sredstva. To su sredstva veća od 200 milijuna kuna i siguran sam da ćemo zajedničkim radom doprinijeti boljoj kvaliteti života – rekao je gradonačelnik Dumbović.