Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
HVALEVRIJEDNA POMOĆ

Doniran UZV uređaj za trudnice. Pomoći će u postavljanju točne dijagnoze, ključne za ishod liječenja

Foto: Pula
Ultrazvuk će biti smješten u bolnici koja je referentna i jedina u Istri u kojoj žene rađaju i liječe se

Višegodišnji donator i počasni građanin Pule Nikolay Viktorov Općoj bolnici Pula donirao je ultrazvučni uređaj za trudnice namijenjen Službi za ginekologiju i opstetriciju.

BOŽIĆNI PAKETI Hvidra darivala učenike s teškoćama

Uz donatora, svečanosti održanoj ispred zgrade bolnice, primjereno epidemiološkoj situaciji, prisustvovali su gradonačelnik Pule Boris Miletić, ravnateljica Opće bolnice Pula doc. dr. sc. Irena Hrstić, pročelnik Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Pula doc. dr. sc. Dragan Belci i glavna sestra Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Pula Aleksia Matejčić.

– Doista sam sretan i ponosan što u našem gradu živi čovjek poput Nikolaya Viktorova koji je odlučio da će ponovno donirati vrijedan uređaj našoj Općoj bolnici. Hvala vam na tome i drago mi je da je Gradsko vijeće upravo vama dodijelilo titulu počasnog građanina Grada Pule – rekao je gradonačelnik Boris Miletić.

Važan aparat

I donator je zahvalio svima.

– Prije svega, želim zahvaliti pulskoj Općoj bolnici na čelu s ravnateljicom Irenom Hrstić, koja je omogućila ispunjenje moje želje da doniram ovaj vrijedan uređaj. Također, zahvaljujem gradonačelniku Borisu Miletiću koji me podržao i omogućio samu donaciju te gospođi Diani Kiršić Rosanda na pomoći u realizaciji ovog lijepog događaja. Siguran sam da će ovaj ultrazvučni skener proizvođača Samsung zauzeti svoje mjesto na Odjelu za porodništvo i ginekologiju pulske Opće bolnice i postati pouzdan alat za dijagnosticiranje zdravlja majki i djece. Izuzetno sam zadovoljan što sam uspio realizirati ovu donaciju za potrebe ne samo Grada Pule već i cijele Istarske županije – rekao je donator Nikolay Viktorov.

Online konferencija Projekt koji će pridonijeti razvoju bolnice i poboljšati kvalitetu usluga

U ime Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Pula doc. dr. sc. Dragan Belci naglasio je kako je Službi za ginekologiju ultrazvučni aparat izuzetno bitan u svakodnevnom radu te da im je, osim edukacije liječnika, potrebna i najmodernija aparatura kako bi postavili točnu dijagnozu koja onda rezultira boljim ishodom liječenja.

– Danas donirani ultrazvuk bit će smještan na Poliklinici gdje radimo prve procjene i na temelju tih procjena odlučujemo o liječenju pacijenata. Naša bolnica je referentna bolnica i jedina u Istri u koju žene dolaze rađati i liječiti se. I ove pandemijske godine u rodilištu imamo povećan broj poroda i mogu slobodno reći da uživamo povjerenje građana, jer dobro rodilište znak je da i je bolnica dobra – smatra dr. D. Belci.

Ravnateljica Opće bolnice Pula doc. dr. sc. Irena Hrstić dodala je kako Služba za ginekologiju svake godine bilježi sve veću gravitaciju pacijenata te da je to je jedna od brzo rastućih djelatnosti u bolnici u kojoj će donirani ultrazvuk biti u punoj svrsi. Riječ je o suvremenom pokretnom ultrazvučnom uređaju za trudnice HS40 marke Samsung vrijednosti 400 tisuća kuna.

Potpisani ugovori za prvu fazu rekonstrukcije Gradske tržnice u Petrinji Radovi na obnovi počinju na proljeće, a do tada će se tržnica premjestiti na druge lokacije

Zadužio Pulu

Nikolay Viktorov Povelju “Počasni građanin Pule“ dobio je 2014. godine za humanost i osobni doprinos opremanju Opće bolnice Pula, čime je zadužio Pulu i njegove građane značajno pomažući razvoj zdravstvene skrbi grada.

Pokazavši se socijalno osjetljivim za dobrobit građana grada Pule, ovaj istaknuti pojedinac svojim je donacijama pružio veliku pomoć u nabavi vrijednih medicinskih uređaja, skupe opreme i namještaja za Opću bolnicu Pula. Viktorov je pulskoj bolnici nesebično donirao vrijedne aparate za pedijatriju - spirometar „SpiroLab III Oxy“ i udređaj za adaptaciju dišnih puteva prerano rođenih beba „Bubble CAPAP“.