Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
POKREĆE SE SVEOBUHVATNA OBNOVA GRADA PULE

U Puli radovi od 16,5 milijuna kuna na školama, kupalištu, cestama...

Foto: Pula
Ovih dana završava i uređenje plaže Hidrobaza u koju je uloženo 2,1 milijun kuna

- Našem gradu treba sveobuhvatna obnova i zadovoljan sam  što smo to pokrenuli. Model je to kojim ćemo se voditi u ovom  mandatu. Trenutačno su u Puli u tijeku investicije u školske objekte, prometnu infrastrukturu i kupalište Hidrobaza vrijedni 16,5 milijuna kuna. Ulažemo u dvije škole, Pučko otvoreno učilište za  potrebe Osnovne škole Kaštanjer, otvoreni su radovi u Ulici Bože Gumpca i nastavljeni radovi na Šišanskoj cesti. Nove sadržaje uskoro će dobiti i Hidrobaza, pa će tako uređena dočekati predstojeću turističku sezonu - kaže gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Nova dvorana

Do Uskrsa pulska OŠ Tone Peruška dobit će novi krov. Sanacija je počela odmah nakon javne nabave jer nije mogla čekati završetak školske godine. U planu je i gradnja nove sportske dvorane. Dosad su zamijenjeni unutarnja školska vrata, vanjska stolarija i električne instalacije s rasvjetom, potpuno su sanirani sanitarni  čvorovi, izmijenjene su podne obloge.

U završnoj fazi su radovi u talijanskoj OŠ Giuseppina Martinuzzi kojima će se riješiti pitanje štetnog plina radona čija je prekomjerna koncentracija unutar zgrade otkrivena još 2014. te potvrđena 2019. godine. Završeni su svi građevinsko-obrtnički radovi  na svih šest planiranih “bunara” u vanjskom prostoru škole te su ugrađena dva ventilatora. Sustavom ekstraktora stvorit će se razlika u tlaku ispod zgrade kako bi se spriječilo da radon ulazi u zgradu kroz postojeće mikropukotine. U tijeku je izvođenje elektroradova te je još potrebno ugraditi preostale ventilatore.

OŠ Kaštanjer očekuje suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi 132 učenika  trećih i četvrtih razreda pohađala nastavu u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Rižanskoj ulici. Zahvaljujući sredstvima Grada Pule potpuno je uređeno šest učionica te će time škola Kaštanjer nastavu moći organizirati u jednoj smjeni.

U tijeku su i radovi na rekonstrukciji Šišanske  ceste za što su osigurana financijska sredstva u proračunu. Dovršetkom radova do autobusnih ugibališta u naselju Škatari gotova je prva faza rekonstrukcije Šišanske ceste prema ishodovanoj građevinskoj dozvoli i okvirnom sporazumu za izvođenje radova  sklopljenog s društvom Cesta d.o.o.

U sklopu rekonstrukcije dijela Šišanske ceste bit će sagrađen jednostrani nogostup, javna rasvjeta i oborinska odvodnja. Cijeli projekt obuhvaća rekonstrukciju postojećeg kolnika na dionici Šišanske ceste od priključka na postojeći nogostup u naselju 
Busoler do naselja Škatari sa dva autobusna stajališta, gradnju jednostranog nogostupa, oborinske odvodnje i javne rasvjete.

Za sigurnost pješaka

U cilju dugoočekivanog završetka gradnje Ulice Bože Gumpca, koja je u dijelovima uređivana tijekom prethodnih razdoblja, počeli su radovi od raskrižja s Ulicom Kaštanjer do raskrižja s Ulicom rimske centurijacije. U roku od 75 dana, uz uređenje prometne površine, sagradit će se obostrani nogostup, oborinska odvodnja, postaviti javna rasvjeta i elektronička komunikacijska signalizacija.

Ovih dana završava uređenje plaže Hidrobaza koja će dobiti dodatne sadržaje poput skateparka, površina za vožnju biciklom i stijene za penjanje.

Ovogodišnja ulaganja u iznosu od 2,1 milijun kuna s PDV-om Grad Pula financira samostalno, bez dodatnih sredstava Ministarstva turizma i sporta.