Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osijek će konačno dobiti pravi olimpijski bazen

Obnova Kopike nakon 46 godina – kupanje već na ljeto

Foto: Osijek
U prvom dijelu rekonstrukcije, koji je upravo započeo, planira se izgraditi novi olimpijski bazen i rekonstruirati duboki okrugli bazen s kafićem i drugim atrakcijama

Grad Osijek započeo je prvu pravu rekonstrukciju bazenskog  kompleksa Copacabana koji je izgrađen 1976. godine. Bazeni  stari 46 godina već dugo ne udovoljavaju suvremenim standardima, zamijećeni su veliki dnevni gubici vode, a i otpadna klorirana voda iz svih bazena ispuštala se u rijeku Dravu.

Kompleks nije bio priključen na gradsku kanalizaciju iako je ona provedena u neposrednoj blizini. Zato je i predviđena potpuna rekonstrukcija svih bazena i bazenske tehnike.

Nisu radili dvije sezone

– Nakon 46 godina počinje prva rekonstrukcija osječke Copacabane. Nažalost, bazeni u protekle dvije kupališne sezone nisu radili, na što sam i osobno često upozoravao. Po preuzimanju dužnosti vođenja grada pristupili smo rekonstrukciji bazena. Izvođač je uveden u radove, počinje prva faza u koju je uključena rekonstrukcija olimpijskog bazena. Osijek će konačno dobiti pravi olimpijski bazen koji odgovara svim normama plivačke federacije. U ovoj fazi planirana je obnova okruglog bazena s dodatnim sadržajima – najavio je gradonačelnik Ivan Radić.

Poručio je kako je nedopustivo da se Osječani ljeti kupaju izvan svoga grada. Radić je zahvalio županu Ivanu Anušiću i Osječko-baranjskoj županiji koja je zajedno s Gradom Osijekom osigurala sredstva kako bi se moglo krenuti u rekonstrukciju Copacabane.

– Najveći dio sredstava osigurao je Grad Osijek iz svog proračuna. Mi kao Županija uskočili smo s jednim dijelom. Ovog ljeta svi 
će ponovno moći na Dravu i na Kopiku. Sve ono što grad Osijek predstavlja u ovom dijelu Hrvatske nadopunit će i ovi novi bazeni 
– rekao je župan Anušić.

Rok 180 dana

U prvom dijelu rekonstrukcije, koji je upravo započeo, planira se izgraditi novi olimpijski bazen i rekonstruirati duboki okrugli bazen s kafićem i drugim atrakcijama, a u planu je rekonstrukcija i izgradnja filternice, strojarnice i trafostanice. Novo kupalište, kao i svi bazeni, u potpunosti će biti prilagođeni za osobe s invaliditetom.

Radove na rekonstrukciji i dogradnji sportskog kompleksa (bazena) Copacabana u Osijeku  – 1. dio izvodi zajednica ponuditelja: Projektgradnja plus d.o.o. Gornja Vrba i Osijek-koteks d.d. Osijek. Vrijedni su 30,251.043 kune, a rok za završetak je 180 radnih dana.

– Rok koji je pred nas postavljen je, kako građevinci vole reći, oštar. Ispoštovat ćemo ga, imamo dovoljno iskustva, osobito u izgradnji bazena. Siguran sam da ćemo građanima osigurati bazene za novu kupališnu sezonu – istaknuo je predsjednik uprave Projektgradnje Ivica Crnković.