Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Ulaganja za bolje uvjete sportaša u Europskoj regiji sporta

Obnova objekata u Čakovcu, Dekanovcu, Prelogu i Murskom Središću

Foto: Međimurska županija
Potpisivanjem ugovora i daljnjim ulaganjem Županije ukupna investicija u obnovu sportske dvorane Graditeljske škole u Čakovcu dosegnut će oko dva milijuna kuna

Nakon što je prošle godine obnovljena fasada, obnovit će se i unutrašnjost sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec, jednog od najvećih sportskih objekata u Međimurju koji uz učenike koriste i brojne sportske udruge. Nastavak uključuje radove na obnovi istočne i južne strane te kotlovnice, čime će završiti vanjsko uređenje sportske dvorane, a u međuvremenu će se provesti postupak javne nabave za unutarnje uređenje.

– Opremit će se i obnoviti glavno borilište, svlačionice i sanitarne prostorije. Projekt obnove kandidiran je na natječaj Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini – kažu u Međimurskoj županiji.

U Zagrebu je početkom mjeseca potpisan ugovor prema kojem će Ministarstvo sufinancirati obnovu u iznosu od 662.993 kuna, 
dok će preostala sredstva osigurati Međimurska županija. Ugovor su potpisali župan Matija Posavec i državni tajnik za sport Tomislav Družak.

Dvorana Graditeljske škole objekt je u kojem se održava najviše sportskih događaja u cijeloj Međimurskoj županiji, koja od ove godine nosi titulu Europske regije sporta. Potpisivanjem ugovora i daljnjim ulaganjem Županije ukupna investicija u obnovu dvorane dosegnut će oko dva milijuna kuna.

Natječajem Ministarstva sufinancirat će se i opremanje vanjskog višenamjenskog igrališta u Dekanovcu u iznosu od 204.791 kunu, rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta u Prelogu sa 624.000 kuna, te rekonstrukcija sportskog borilišta s gradnjom popratnih sportskih prostorija s minitribinom u Murskom Središću u iznosu od 850.000 kuna.