Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Suradnja Međimurske županije i Grada Preloga na više projekata

Obnova školske dvorane, sustav odvodnje, dogradnja srednje škole, turizam...

storyeditor/2024-07-26/MZB.jpg
Foto: Međimurska županija SPORAZUM su potpisali župan Matija Posavec i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek

Župan Matija Posavec i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek potpisali su sporazum o sufinanciranju izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda u jugoistočnom području Preloga. Tu investiciju Međimurska županija sufinancirat će sa 100.000 eura, što je prvi primjer participiranja Županije u ovoj vrsti infrastrukture.

– Koliko nam je važan razvoj grada Preloga, kao i cijelog donjeg Međimurja, svjedoče novi projekti koje realiziramo na ovom području. Međimurska županija provodi veliki projekt obnove sportske dvorane Osnovne škole Prelog, investicije vrijedne oko 800.000 eura, a početak radova planiran je za listopad. Obnovit će se pročelje Srednje škole Prelog u koju smo zadnjih godina investirali gotovo 206.000 eura, a prošlog tjedna prijavljen je i veliki projekt dogradnje Srednje škole Prelog sa sportskom dvoranom – istaknuo je župan Posavec.

S gradonačelnikom Kolarekom razgovarao je o razvoju predškolskog odgoja te stvaranju još boljih uvjeta u područnim školama i vrtićima. Naglašeno kako je tijekom 2024. godine u ambulantu Doma zdravlja u Prelogu uloženo 46.000 eura. Stručne službe Međimurske županije i Grada Preloga na sastanku su koordinirale i rad na pet predmeta vezanih uz darovanje državnog zemljišta, kao preduvjeta za realizaciju planiranih investicija. Radi se o zemljištu u katastarskim općinama Cirkovljan, Oporovec, Draškovec i Čukovec namijenjenima uređenju sportsko-rekreacijskih i stambenih zona. Samo tijekom 2023. godine nadležni županijski ured u Prelogu riješio je više od 300 zahtjeva, a preloški gospodarstvenici koriste modele podrške Međimurske županije – od potpora male vrijednosti do stipendiranja učenika koji se školuju za rad u obrtničkim zvanjima.

Dobar vjetar u jedrima poljoprivrednika sigurno će biti Logističko-distributivni centar za voće i povrće, koji će se graditi na području Grada Preloga, te uskoro slijedi potpisivanje sporazuma o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije vrijedne 140.000 eura. Turističkoj zajednici Grada Preloga na ime projekata za 2024. godinu dodijeljeno ukupno 63.100 eura, najviše dosad. 

 

storyeditor/2024-07-26/a_wine_not_foto_anita_zeko.jpg Općina Voćin posljednjih je nekoliko godina pravi magnet za turiste Slavonija i Podravina, wine not!? – festival vina, ali i zalogaja storyeditor/2024-07-25/IMG-7849b03daa074c34f070df85a75b21cf-V.jpg Modernizacija tramvajske infrastrukture bit će gotova do proljeća 2025. Osijeku 22,5 milijuna eura za tramvajsku infrastrukturu storyeditor/2024-07-27/Privlacki_put_2.jpg Privlački put Sjećanje na 13 branitelja ubijenih u zasjedi JNA