Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Obnovit će se dotrajala cesta kroz Dišnik

Uz redovito održavanje svih cesta na području Garešnice, ugovorom je osiguran novac i za rekonstrukciju dotrajale ceste kroz Dišnik.

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija protekli je tjedan sa Željkom Jozićem, direktorom Cesta d.d. Bjelovar, potpisao četverogodišnji sporazum o održavanju nerazvrstanih cesta na području grada vrijedan 9,9 milijuna kuna. Nakon toga potpisali su i prvi ugovor za 2021. vrijedan 4,6 milijuna kuna. Uz redovito održavanje svih cesta na području Garešnice, ugovorom je osiguran novac i za rekonstrukciju dotrajale ceste kroz Dišnik.

ČAZMA Za uvođenje plinskoga grijanja u Područnu školu Vrtlinska 80.000 kn

– Obnova ceste kroz Dišnik kpočet će početkom ožujka, a u njezinu rekonstrukciju uložit ćemo oko dva milijuna kuna. Ta će cesta dobiti novi asfalt i bit će proširena na 3,5 metara plus 60 cm uređenih bankina sa svake strane. Time će Dišnik u ovoj godini uz novi vodovod dobiti i modernu prometnicu što je ujedno i pokazatelj gradske politike kojoj je cilj ravnomjeran razvoj svih naselja na području grada – rekao je gradonačelnik te dodao da su već u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom asfaltirali cestu Dišnik

- Kapelica, a u planu je i asfaltiranje ceste kroz dišničko naselje Čukovac te asfaltiranje ceste Dišnik - Velika Bršljanica. Obnova prometnica najistaknutija je aktivnost gradonačelnika tijekom mandata pa su dosad asfaltirane Radnička ulica, cesta kroz Veliki Pašijan, odvojci Svačićeve ulice, odvojak Jelačićeve ulice, odvojak Gupčeve ulice do mosta na Selištu, cesta Kapelica - Dišnik, dio ceste na Kraki u Malom Vukovju i druge.