Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija

Obnovljena cesta u naselju Poljana

Obnovljena cesta u naselju Poljana
Foto: Zagrebačka županija
Obnovljene prometnice u promet su pustili, simboličnim presijecanjem vrpce, župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj

Sredstvima Županijske uprave za ceste (ŽUC) novi asfalt dobila je cesta kroz naselje Poljana (grad Vrbovec). Sa 750.000 kuna obnovljeno je 2,5 kilometara ceste, zajedno s bankinama. Dodatno, Grad Vrbovec je financirao asfaltiranje 1,7 kilometara nerazvrstanih cesta kroz ovo naselje. Obnovljene prometnice u promet su pustili, simboličnim presijecanjem vrpce, župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Zagrebačka županija Održan sastanak skupštine Zagrebačke županije Prihvaćen rebalans proračuna, a županija je opet najsigurnija u Hrvatskoj

"Zajedno sa ŽUC-om skrbimo da što više županijskih i lokalnih cesta dobije novi asfalt. Iako je ŽUC podigao kredit od 50 milijuna kuna, s kojim smo u 2016. i 2017. preasfaltirali gotovo 200 kilometara cesta, još uvijek je veliki broj prometnica koje 'vape' za novim asfaltom. Nažalost, apeli prema državi i resornom ministarstvu da osiguraju uspostavu održivog sustava financiranja županijskih i lokalnih cesta još uvijek nisu naišli na plodno tlo i zato se moramo snalaziti sami", rekao je župan, podsjetivši da je temeljni prihod ŽUC-a godišnja naknada koja se plaća pri registraciji vozila, a njezina se visina nije mijenjala od 2002. godine, priopćili su iz Zagrebačke županije.

"To je vrlo skroman prihod", dodao je župan, rekavši da je država fokusirana samo na održavanje državnih cesta i ne stvara preduvjete da bi županijske uprave za ceste mogle kvalitetno obavljati svoj posao.

S oko 3,4 milijuna kuna (kreditnih sredstava ŽUC-a) preasfaltirano je na području Vrbovca u 2017. godini 10,8 kilometara cesta. Dodatnih 510.000 kuna za obnovu nerazvrstanih cesta osigurano je kroz Upravni odjel za poljoprivredu Zagrebačke županije, a 300.000 kuna za izvanredno održavanje kroz Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu.

"Drago nam je što Županija brine o našem kraju", ustvrdio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. Rekao je da je naselje Poljana jedno od starijih i većih na području Vrbovca, ali da je i u njemu puno kuća prazno.

"Kvalitetnim prometnicama stvaraju se uvjeti da stanovnici ostanu na pragu svoga doma. Stoga je cijela Poljana i živjela za ovaj dan. Zadnji put je prometnica kroz ovo naselje asfaltirana prije 50 godina", rekao je Kralj. Zahvalu Županiji, ispred mještana, uputio je Miljenko Tumpak.

"Ovo za naše mjesto znači puno! Za nas je ovo događaj, jer do sada smo na cesti imali rupu na rupi", rekao je Tumpak.

Župan Stjepan Kožić s izraelcima Treći put Županiji potvrda transparentnosti