Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Općina Veliki Grđevac

Obnovljena škola i moderna cesta za Dan općine

Županov posjet Velikom Grđevcu
1/6
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Novi kompleks bazena, u koji je uloženo 19 milijuna kuna, od čega je 15 mil. novac EU, otvara se 1. lipnja

Općina Veliki Grđevac, jedna od najrazvijenijih općina u županiji, obilježila je svoj dan, pa su je u povodu toga posjetili ministar Predrag Štromar, Dubravko Ponoš iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te župan Damir Bajs. Naime, tamošnji načelnik Marijan Dautanac i njegovi suradnici iznimno su ažurni kada je u pitanju povlačenje europskog novca pa se mogu pohvaliti suvremenim kompleksom bazena u koji je uloženo 19 milijuna kuna, od čega je 15 milijuna EU novac, a ostatak su financirali Općina i BBŽ. Kompleks bi trebao biti otvoren 1. lipnja.

Sirač Ministar Pavić i župan Bajs posjetili tvrtku Suvenir Arbor u Siraču Bili su na dnu, a sad 90 posto proizvodnje izvezu u V. Britaniju, Njemačku...

Europskim i županijskim novcem obnovljena je i OŠ Mate Lovraka, a u tijeku je obnova na školi u Pavlovcu vrijedna milijun kuna. Korištenje svim danim resursima pohvalio je ministar Štromar i Ponoš. U općini su se pohvalili i obnovom 2500 m prometnice na relaciji Veliki Grđevac – Donja Kovačica vrijednom 2,5 mil. kuna, koja je financirana iz partnerskog odnosa Općine i Županijske uprave za ceste. Župan Bajs svim je stanovnicima čestitao Dan općine.

– OŠ Mate Lovraka jedna od tri škole na području županije koje su ušle u program “Škola za život”, koji će joj donijeti novi način rada, pa će ta škola u pravom smislu riječi biti škola 21. stoljeća – kazao je župan Bajs.

Poslovni uzlet u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Poslovni uzlet Bjelovarsko-bilogorske županije Župan Bajs naglasio važnost fondova EU za razvoj gospodarstva Poslovni uzlet u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji POSLOVNI UZLET Da bi zadržali liječnike i privukli nove, županija sprema mjere za doktore i specijaliste