Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Međimurci u metropoli

Obogatili grad Zagreb svojim radom, idejama i kulturom

Foto: Međimurska županija
Međimurci su djelovanjem i radom oblikovali gospodarsku sliku Zagreba u kojem mnogi od njih razvijaju vlastite tvrtke, a tradicionalna "večerja" pomaže im da se bolje povežu i rade na promicanju vrijednosti Međimuraca i Međimurske županije, rekla je predsjednica Zavičajnog društva Međimurje iz Zagreba Branka Prišlić

– Mnogi od uspješnih gospodarstvenika iz Zagreba, ali i iz Međimurja, odazvali su se pozivu, a posebno se veselim dobroj suradnji koju društvo godinama razvija s Gradom Zagrebom i Međimurskom županijom. Tijekom protekle godine aktivno smo promovirali izvrsnosti naših ljudi, što ćemo činiti i dalje. Ove godine imamo rekordan broj gostiju, što pokazuje da smo postali prepoznatljiv entitet koji okuplja, povezuje i promovira nas Međimurce u Zagrebu – rekla je predsjednica Zavičajnog društva Međimurje iz Zagreba Branka Prišlić na tradicionalnoj "Međimurskoj večerji" na kojoj se okupilo više od 200 istaknutih Međimuraca.

Potpisan ugovor s "Prvim korakom" Već petu godinu jedini u državi plaćaju asistente u vrtićima

Međimurci su, dodala je, djelovanjem i radom oblikovali gospodarsku sliku Zagreba u kojem mnogi od njih razvijaju vlastite tvrtke, a tradicionalna "večerja" pomaže im da se bolje povežu i rade na promicanju vrijednosti Međimuraca i županije.

Gradonačelnik Milan Bandić pohvalio je prijateljstvo s Međimurcima napomenuvši da su mnogi Međimurci obogatili Zagreb svojim radom, razvojem ideja i kulturom koju njeguju.

– Uz sve izazove s kojima se svakodnevno suočavamo, cilj nam je stvoriti najdostupnije obrazovanje, bolju zdravstvenu skrb, konkurentno gospodarstvo temeljeno na izvozu, kvalitetniju infrastrukturu i inovativnu, kreativnu i dinamičnu županiju u pokretu – kazao je župan Matija Posavec.

MEĐIMURSKA PRIRODA Postavljaju ograde za žabe koje žele preko ceste

Među uzvanicima su bili i saborski zastupnik Dražen Srpak, Dražen Ladić, glumac Žarko Radić, pjevač Filip Hozjak, fotograf Stephan Lupino, poduzetnici Antun Mikec, Bernarda Cecelja, Franjo Sobočan...