Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Virovitičko-podravska županija rekorder u povećanju izdvajanja za stipendije i školarine

Od 2002. do 2021. dodijeljeno 349 stipendija

Foto: Kristijan Toplak
– Obrazovanje nam je važno, vidi se to od ulaganja u infrastrukturu i nove škole, stvaranja boljih uvjeta rada profesorima i učiteljima, a time i stvaranja boljih uvjeta za naše učenike ili studente. Studenti koji “danas” potpišu ugovore o stipendijama već sutra, čim završe fakultet, mogu naći posao na tržištu rada u našoj županiji – naglašava župan Igor Andrović

Prema podacima Ministarstva financija, Virovitičko-podravska županija bilježi najveća izdvajanja za stipendije i školarine. Naime, u 2017. za stipendije i školarine Županija je izdvajala 349.780 kuna, a tri godine potom  615.000 kuna, što je 75-postotno povećanje.

Prema tom podatku, Virovitičko-podravska županija vodeća je hrvatska županija po izdvajanju za stipendije.

– Virovitičko-podravska županija pokazuje koliko nam je obrazovanje važno, od ulaganja u infrastrukturu i nove škole, stvaranja boljih uvjeta rada profesorima i učiteljima, a time i stvaranja boljih uvjeta za naše učenike ili studente. Studenti koji “danas” potpišu ugovore o stipendijama već sutra, čim završe fakultet, mogu naći posao na tržištu rada u našoj županiji – naglasio je župan Igor Andrović.

Od 2002. do 2021. Županija je dodijelila 349 studentskih stipendija, a trenutačno je primaju 52 studenta u mjesečnom iznosu od 800 kuna  tijekom svih 12 mjeseci.