Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Gornji Hrašćan

Odana počast žrtvama totalitarnih režima

Dan sjećanja na žrtve
Foto: Međimurska županija
Okupili smo se da ljudima koji nisu imali pravo na dostojanstven pokop iskažemo poštovanje i zahvalu – rekao je Josip Kolarić

U Međimurju je obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Položen je vijenac kod grobnice ekshumiranih žrtava u Gornjem Hrašćanu, a počast žrtvama odala su izaslanstva Međimurske županije, Općine Nedelišće, Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava - podružnice Čakovec, Preloga, Murskog Središća, Zrinske garde, udruga i političkih stranaka.

Josip Kolarić, predsjednik čakovečke podružnice Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava rekao je da se nalaze na grobištu žrtava križnog puta koje je jedno od većih u Međimurju, no ima ih i na drugim područjima županije.

– Okupili smo se da ljudima koji nisu imali pravo na dostojanstven pokop iskažemo poštovanje i zahvalu – rekao je Kolarić.   

Obnova pruge u Međimurju Brže do glavnog grada Korak bliže izgradnji moderne željezničke pruge do Zagreba    Polaganje vijenaca Dan sjećanja na žrtve Zločine totalitarnih režima ne smijemo gurati pod tepih