Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
OČUVANJE IDENTITETA

Odbor stručnjaka Vijeća Europe za Europsku povelju o regionalnim ili manjinskim jezicima u Daruvaru

Grad Daruvar, administrativno je i kulturno središte Čeha u Hrvatskoj

Predstavnik Grada Daruvara predvođen zamjenikom gradonačelnika za češku nacionalnu manjinu i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, Vladimir Bilek primio je u Velikoj vijećnici Gradske uprave, Odbor stručnjaka Vijeća Europe za Europsku povelju o regionalnim ili manjinskim jezicima.

Obljetnica osnutka čehoslovačke brigade u dvorcu grofa Jankovića u daruvaru Obljetnica osnutka I. čehoslovačke brigade

Zamjenik gradonačelnika, Vladimir Bilek u ime gradonačelnika Damira Lneničeka i svoje osobno poželio je dobrodošlicu Odboru stručnjaka Vijeća Europe.

U Daruvaru djeluje jedna češka škola, Češka osnovna škola Jana Amose Komenskog i Češki dječji vrtić Ferde Mravenca, a u Gimnaziji Daruvar postoji odjeljenje na češkom jeziku. U Daruvaru posluje i novinsko-izdavačka kuća Jednota, koja izdaje razne publikacije na češkom jeziku. Izdaju i razne literarne i znanstvene radove, te udžbenike za učenje češkog jezika.

Na Radio Daruvaru svakodnevno možete slušati emisiju na češkom jeziku. Česi su vrlo aktivni u očuvanju svojega nacionalnog identiteta, jezika i kulture. Grad Daruvar, administrativno je i kulturno središte Čeha u Hrvatskoj.