Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
MARK FLEMING U POSJETU

Odlična suradnja Županije i SAD-a

Foto: Osječko-baranjska županija
Razgovarali smo o zajedničkoj suradnji i investicijama na području IT-ja, poljoprivrede i robne razmjene - rekao je župan Ivan Anušić o razgovoru s američkim gostima

Osječko-baranjsku županiju i Grad Osijek posjetio je otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj, Mark Fleming sa suradnicima. Sa županom Ivanom Anušićem, gradonačelnikom Ivanom Radićem i njegovim zamjenikom Draganom Vulinom razgovarali su o potencijalima Grada i Županije, ističući izvrstan geostrateški položaj.

Župan Anušić osvrnuo se na buduću projektnu suradnju, prije svega na području IT sektora.

– Razgovarali smo o zajedničkoj suradnji i investicijama na području IT-ja, poljoprivrede i robne razmjene. Sjedinjene Američke Države su naš strateški partner i saveznik, a već smo dogovorili buduće posjete i upoznavanje naše IT scene – kazao je župan Anušić.

SUFINANCIRANJE POSLOVANJA U ZRAČNOM PROMETU ZLO-u potpora Županije od milijun kuna

Američko izaslanstvo posjetilo je KBC Osijek gdje su osječkoj bolnici uručili vrijednu donaciju novog C-luk uređaja te budući regionalni Centar za savjetovanje o mentalnom zdravlju i psihosocijalnu podršku kojem su donirali 2,1 milijun kuna.

– Snaga hrvatsko-američkih odnosa ne temelji se samo na zajedničkim interesima, već i na zajedničkim vrijednostima, a jedna od njih je briga i obveza prema ratnim veteranima. Sjedinjene Američke Države ponosne su što su dio ovog projekta – istaknuo je Fleming.

Revitalizacija OLT-a u budućem europskom financijskom razdoblju, jačanje Sveučilišta i revitalizacija Zračne luke Osijek izazvali su zanimanje američkog veleposlanstva i zasigurno će biti teme nekih budućih sastanka