Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
SUFINANCIRANJE POSLOVANJA U ZRAČNOM PROMETU

ZLO-u potpora Županije od milijun kuna

Foto: Osječko-baranjska županija
Županija je od 2017. odobrila ukupno 3,5 milijuna kuna izravnih potpora ZLO-u

Župan Ivan Anušić i direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos potpisali su ugovor o dodjeli financijskih sredstava iz proračuna Osječko-baranjske županije Zračnoj luci Osijek za sufinanciranje poslovanja u zračnom prometu.

Projekt Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće Gradnja RDC-a u punom jeku, završetak prije ugovorenog roka

– Osječko-baranjska županija je posljednjih godina povećala financijske potpore Zračnoj luci Osijek, koja je jedna od najpotentnijih prometnih infrastruktura na području županije te je potrebno i financijski podupirati njen rad. Smatram da Županija kao suvlasnik (20 posto) ima i zakonsku obvezu podupirati rad Zračne luke kako bi u što kraćem razdoblju mogla funkcionirati svojim punim ili djelomičnim kapacitetom, a Zračna luka Osijek mora početi donositi prihode ovom području, za što ima potencijale.

Ovim ugovorom Zračna luka Osijek ostvarila je potporu od milijun kuna od Županije, a sredstva će biti usmjerena na generiranje razvoja ne samo naše Županije već i cijelog istoka Hrvatske – rekao je župan Ivan Anušić te dodao kako je Županija od 2017. odobrila 3,5 milijuna kuna izravnih potpora Zračnoj luci Osijek.

MINISTRICA TURIZMA U RADNOM POSJETU Turizam se budi, ali moramo biti odgovorni

Direktor ZLO-a Ivan Kos naglasio je kako je cilj što prije aktivirati međunarodne letove.

– COVID ne vidimo samo kao problem, već ćemo ga pokušati iskoristiti kao našu prednost te se zbog promjena prometnih tjekova međunarodnim letovima pozicionirati na karti Europe i svijeta. U zračnom prometu linije se dogovaraju za iduću sezonu i teško je preko noći nešto napraviti, a mi godinu i pol nismo imali međunarodne letove. Sada želimo da linije koje uspostavimo budu stalne i kvalitetne, da se ne moraju gasiti. Potpora Županije iznimno nam je važna – istaknuo je Kos.