Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
MINISTRICA TURIZMA U RADNOM POSJETU

Turizam se budi, ali moramo biti odgovorni

Foto: Osječko-baranjska županija
Ministrica turizma Nikolina Brnjac sastala se s čelnicima Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i turističkog sektora

Poboljšanje epidemiološke situacije povoljno se odražava i na kretanja u turističkom sektoru na području Slavonije i Baranje, pa i na odluke o održavanju manifestacija.

Ulaganje u sport i djecu kao zalog za budućnost Čak 1200 kompleta dresova za školska sportska društva

Ministrica turizma i sporta dr. sc. Nikolina Brnjac stoga je na sastanku s čelnicima Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka te predstavnicima turističkih zajednica, obrtničke i gospodarske komore, ugostitelja i hotelijera, privatnih iznajmljivača i drugih djelatnika iz turističkog sektora naglasila kako je izuzetno važno da manifestacije koje će se održavati budu primjeri pozitivne prakse, jer opasnost od koronavirusa još uvijek nije prošla.

Pohvalila je organizaciju nedavnih sportskih događaja u Osijeku nakon kojih nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze.

– Svjesni smo izazova u turističkom sektoru koji je suočen s organizacijom niza manifestacija. Međutim, valja imati na umu da jedino u slučaju zadovoljavajućeg postotka procijepljenosti i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera možemo krenuti prema normalizaciji društvenog života.

Priprema turističke sezone za što ugodniji boravak turista i njihov siguran povratak doma Novalja osigurala dva dodatna punkta za testiranje na COVID-19

Trenutna epidemiološka situacija je dobra, ali ipak nije vrijeme za opuštanje, nego treba provoditi epidemiološke mjere – kaže Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana.

Pročelnica Tatjana Roth upozorila je na nužan oprez u planiranju svih budućih turističkih aktivnosti.

– Trebamo biti odgovorni te se i dalje pridržavati epidemioloških mjera uz pažljivo planiranje svih mjera koje će generirati rast, razvoj i revitalizaciju ovoga prostora. I dalje smo agilni i nastojimo ostati u svijesti potrošača kao poželjna destinacija, no ne smijemo zaboraviti da smo još uvijek u jeku pandemije te moramo biti oprezni – zaključila je pročelnica T. Roth.