Izbornik
Naslovnica Gradovi Novalja
Priprema turističke sezone za što ugodniji boravak turista i njihov siguran povratak doma

Novalja osigurala dva dodatna punkta za testiranje na COVID-19

Foto: Novalja
Pored fiksnih punktova sa SB Medicom dogovorena je i organizacija pokretnih mobilnih timova

Priprema turističke sezone u punom je zamahu u jednoj od najposjećenijih turističkih destinacija Hrvatske! Kako bi svojim gostima osigurali što ugodniji boravak u destinaciji i sigurniji povratak u svoje matične zemlje, Grad Novalja u suradnji s TZ-om Novalje, Domom zdravlja Novalja i Specijalnom bolnicom Mediko iz Rijeke osigurao je još dva dodatna punkta za testiranje na COVID-19.

Bogat program za sve generacije Ljeto u Novskoj nudi knjižnicu na plaži, koncerte, likovnu koloniju

Poštivanje svih mjera

– Zasigurno da će potražnja za brzim i PCR testovima u sljedećim danima i tjednima rasti, a opremanjem još dva dodatna punkta te pružanjem usluge testiranja na COVID-19 stvaramo jedan od najbitnijih preduvjeta uspješnosti sezone, ali i zdravstvene sigurnosti – rekla je Marina Šćiran Rizner, direktorica TZ-a Novalje. Uz postojeći u Domu zdravlja Novalja te novoj lokaciji u Slatinskoj ulici (lokacija parking) idući tjedan započinje s radom i punkt za testiranje na Zrću (lokacija parking).

– Ovo je druga sezona koju se odrađuje u otegotnim okolnostima, stalo nam je da turizam i gospodarstvo na našem području ostvare bolje rezultate. Radimo na tome da se ljudima omogući da dođu, poštovat će se sve propisane mjere, bit ćemo korak ispred korone, organizacijski ćemo se ugledati na dobre primjere iz Istre i razbit ćemo famu o Zrću. Ovog ljeta Zrće neće biti loš primjer i neuralgična točka, a ni ugroza za turizam otoka, a kamoli Hrvatske – rekao je Ivan Dabo, gradonačelnik grada Novalje.

Županijska Turistička zajednica pokrenula je novi projekt Bogata eno i gastro ponuda, prirodne ljepote i aktivan odmor na promo filmu

Pandemija je znatno ubrzala digitalnu transformaciju pri čemu, naravno, nije zaobišla ni turizam. Svakodnevna promjena u ograničenjima međunarodnih putovanja zahtijeva brzu i efikasnu prilagodbu te fleksibilnost prema potrebama turističkog tržišta, a brza i jednostavna rješenja poput aplikacija za testiranje znatno rasterećuju već ionako preopterećen zdravstveni sustav. Stoga pored fiksnih punktova sa SB Medicom dogovorena je i organizacija pokretnih mobilnih timova za potrebe testiranja većih grupa turista dolaskom u smještajne kapacitete. Ako gost treba pristupiti testiranju, jednostavno je prethodno potrebno izvršiti prijavu pomoću aplikacije app.medico.hr birajući vrstu testiranja koja mu najviše odgovara.

Slanje e-poštom

Nakon postupka registracije i plaćanja, profesionalno medicinsko osoblje uzima bris te provodi test u akreditiranom laboratoriju. Nalaz se šalje e-poštom u obliku koji je priznala Europska komisija u roku predviđenom za svaku pojedinu vrstu testova.

Dom zdravlja i Slatinska ulica

Nova dva punkta za testiranje na koronavirus su Dom zdravlja Novalja, Špital 1, gdje se može obaviti brzi antigenski test, a cijena je 150 kuna te PCR test za 750 kuna. Radno vrijeme u kojem se može testirati je od ponedjeljka do petka od 9 do 11 sati za brzi antigenski test, a 13 sati za PCR test, subotom se od 9 sati radi testiranje brzim antigenskim, a u nedjelju u 16 sati može se obaviti i brzi antigenski i PCR test. Na testiranje se prijavljuje na e-mail covidnovalja@gmail.com.

Druga lokacija je Slatinska ulica (parkiralište kod samoposlužne autopraonice) od ponedjeljka do nedjelje od 8 do 12 sati. Brzi antigenski test (BAT) košta 100 kuna, a PCR test 550 kuna ili brzi PCR (Medic) 650 kuna. Prijava je na app.medico.hr, a promokod je (BAT): 100medi.

Prijava putem aplikacije

1. korak: ODABERITE USLUGU BRZI ANTIGENSKI TEST – nalaz se izdaje u roku od 15 do 20 minuta, ne dulje od sat vremena (za BAT obavezno unijeti promo kod: 100med). Cijena je 100 kn po osobi. PCR TEST (Nastavni zavod za javno zdravstvo) – nalaz se izdaje u roku od 24 sata, ne kasnije od 48 sati), a cijena je 550 kn po osobi. BRZI PCR TEST (Medico) – nalaz se izdaje u roku od 15 do 20 minuta, a ne dulje od sat vremena, cijena je 650 kn po osobi.

2. korak PRIJAVA Može se prijaviti jedna ili više osoba. U polja se unose osobni podaci za svaku osobu za koju se naručuje testiranje, a plaćanje se vrši za cijelu grupu.

3. korak PLAĆANJE Plaćanje se vrši putem platforme WSpay – Web Secure, Paymant Gateway. Prijenos podataka i privatnost zaštićeni su. Potvrda će stići odmah na e-mail adresu platitelja.