Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Županijska Turistička zajednica pokrenula je novi projekt

Bogata eno i gastro ponuda, prirodne ljepote i aktivan odmor na promo filmu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Snimat će se na brojnim lokacijama diljem naše županije, a tom prilikom obići će se svih pet gradova i pet općina, kaže Maja Jakobović

Stari Rimljani prozvali su požeški kraj Vallis Aurea – Zlatna dolina. Dolina je to koja svakom gostu pruža nezaboravan doživljaj uživanja u vrhunskoj vinskoj kapljici. Spektakularna priroda, aktivni odmor, vrhunski zalogaj, odlična zabava, dobro društvo i poznata slavonska gostoljubivost – puno je dobrih razloga zašto navratiti u Požeško-slavonsku županiju. Destinaciju u kojoj je jesen u bojama zlata, a takvo je i gostoprimstvo domaćina, uskoro ćete moći vidjeti i na filmu.

ŽUPAN ANUŠIĆ POSJETIO KUĆU MONOŠTORSKE ŽUPE "Podupirat ćemo i dalje Hrvate u Srbiji"

Osmišljena kampanja

Naime, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije pokrenula je izradu promotivnog filma u svrhu promocije turističke ponude destinacije. Tim povodom razgovarali smo s direktoricom županijske Turističke zajednice Majom Jakobović, koja je ukratko pojasnila i svrhu snimanja filma.

– Turistička zajednica Požeško-slavonske županije pokrenula je izradu ovog promotivnog filma u svrhu promocije turističke ponude destinacije kojom ćemo promovirati turističke proizvode, odnosno bogatu enološku i gastronomsku ponudu, prirodne ljepote i ponudu aktivnog odmora, uz usvojeni brend Zlatna Slavonija i komunikacijske poruke koje se prilagođavaju proizvodu i temi kampanje – kaže direktorica Jakobović. Snimanje i produkcija filma povjereni su respektabilnom Balduči filmu, tvrtki specijaliziranoj za proizvodnju filmova, videofilmova i televizijskog programa, koja je svoj rad na turističkim filmovima potvrdila na više od 400 filmskih festivala te samo u 2020. godini osvojila više od 20 nagrada za turističke filmove iz vlastite produkcije.

Osječko-baranjska županija je najsvjetliji primjer programa "Zaželi": Za zapošljavanje žena i brigu o starijima 330 milijuna kuna

Motiv i zdravlje

– Snimat će se na brojnim lokacijama diljem naše županije, a tom prilikom obići ćemo svih pet gradova i pet općina – dodala je Jakobović.

Ona je naglasila kako će u filmu biti zastupljeni motivi prirode u smislu prostora u kojem se nešto odvija, kao što su vinogradi ili predivni Park prirode Papuk, aktivnosti poput planinarenja, jahanja ili biciklizma, motiv vina poput degustacija i uživanja u vinima.

VAŽAN PROJEKT ZA VINOGRADARE I VINARE, ALI I ZA TURIZAM Klonska selekcija sorte pušipel nastavlja se

Motiv hrane bit će prikazan u ugođaju obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, motiv kulture npr. na Starom Gradu u općini Kaptol ili prekrasnom novom Trgu bećarca u gradu Pleternici. Jedan od motiva u snimanju filma svakako će biti i zdravlje, koje će prikazati na Sovskom jezeru, jednoj od lokacija, kroz meditaciju, šetnje kroz čistu šumu i slično.