Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Bogat program za sve generacije

Ljeto u Novskoj nudi knjižnicu na plaži, koncerte, likovnu koloniju

Foto: Turistička zajednica Novska
Organizatori su se potrudili da mnogo sadržaja bude posvećeno najmlađim stanovnicima Novske

Manifestacija “Ljeto u Novskoj” najdugovječnija je novljanska manifestacija koja će i ove godine tijekom ljetnih mjeseci Novljanima i posjetiteljima Novske ponuditi brojne programe i sadržaje.

U sklopu Zvjezdanog ljeta u Karlovcu će biti održan i 8. Karlovački kazališni festival Koncerti, opere, balet i predstave održavat će se na otvorenom

Dan branitelja grada

– Ljeto u Novskoj ove godine donosi mnoštvo raznovrsnih sadržaja kulturnog, sportskog i zabavnog karaktera. Gradski park pretvaramo u ljetnu pozornicu, a kvartovskim druženjima u program smo uključili i naša okolna naselja. Cilj nam je pružiti našim mještanima raznovrstan, zabavan i zanimljiv sadržaj u kojem svatko može pronaći nešto za sebe, od naših najmlađih pa do onih starijih. Manifestaciju Ljeto u Novskoj 2021. zatvaramo 29. kolovoza zabavno-glazbenim programom u gradskom parku – rekla je Marija Kos Šaka, direktorica Turističke zajednice Grada Novske

Program traje već desetak dana, a nastavlja se 28. lipnja proslavom Dana branitelja grada Novske.

“Knjižnica na plaži” naziv je programa koji se odvija od 30. lipnja do 2. srpnja, a počinje u srijedu glazbenim nastupom Mije Dimšić i promocijom njene knjige “Cesta do sna”, u četvrtak i petak su dječje radionice i pričaonice. U četvrtak navečer je književna večer s Nastjom Kulović, autoricom knjige “Kud si krenula?”, a u petak natjecanje u robotici te glazbena večer. Prvog srpnja je i završna svečanost osmaša OŠ Novska, dok se 2. srpnja otvara izložba o novljanskim glazbenicima u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska.

Manifestacija koja unapređuje društveni i kulturni život te turističku ponudu u Jastrebarskom Završen četvrti po redu Jaska art festival u prekrasnom perivoju dvorca Erdödy

U subotu 3. srpnja će se na trgu ispred Hrvatskog doma predstaviti naselje Nova Subocka. Ovoga ljeta na istom prostoru predstavit će se i Rajić, i to 22. kolovoza, dok gradski kvart Uklade priprema svoju kvartovsku feštu 28. kolovoza.

U srpnju, trećega, bit će teniski turnir, a 4. koncert Golden String Orchestra u gradskom parku, dok se 2. i 3. srpnja odvija i malonogometni turnir u Rajiću. 10. srpnja je sportski dan na novljanskom jezeru, a tjedan dana kasnije Pop rock open stage ispred Osnovne škole. Zadnja dva dana srpnja Radio postaja Novska obilježit će 30 godina svog postojanja.

Turistički vlakić

Kolovoz je rezerviran za Lovrenčevo u Plesmu, tradicionalni međunarodni izviđački kamp “Dupin” u Jazavici od 8. do 16. kolovoza, likovnu koloniju “Novska za sjećanje” te utrku Novska run vol. 6. Cijelo vrijeme vozi turistički vlakić prema Novljanskom jezeru gdje Novljani mogu potražiti osvježenje.