Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
U sklopu Zvjezdanog ljeta u Karlovcu će biti održan i 8. Karlovački kazališni festival

Koncerti, opere, balet i predstave održavat će se na otvorenom

Foto: Grad Karlovac
Predstavom HNK Varaždin ‘Enigmatske varijacije’ u četvrtak navečer kazališni je festival i otvoren

Dio Zvjezdanog ljeta i više od 150 raznih događanja i programa kojima Karlovac slavi svoj 442. rođendan do 13. srpnja i ove je godine KaKaFe-Karlovački kazališni festival, koji se održava osmu godinu zaredom.

KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE Predsjednik Bastašić, zamjenici Kordić i Krlin

U sklopu ovogodišnjeg festivala bit će održano čak 20 programa, i to dvije opere, jedan balet, osam predstava i devet koncerata.

Alen Slavica održao koncert

– Programi u sklopu KaKaFea održavat će se na tri lokacije; u Glazbenom paviljonu, Aquatici i Košarkaškom igralištu Šanac, gdje je predstavom HNK Varaždin “Enigmatske varijacije” u četvrtak navečer ovaj kazališni festival i otvoren. Osim HNK Varaždin, u goste nam dolazi i HNK Split s baletom “Correr o Fado”, zatim Gradsko kazalište Vinkovci s koncertom MPS Lipa, komedijom “Boeing Boeing” i dječjim mjuziklom “Crvenkapica”. Za Karlovčane će “Seviljskog brijača” izvesti naši operni prvaci, Klapa sv. Juraj i orkestar Hrvatske ratne mornarice gostovat će na sam rođendan Karlovca 13. srpnja, a moći će se uživati i u izboru Wagnerovih djela i nastupa još puno drugih poznatih dramskih i glazbenih umjetnika.

Svi programi su besplatni za naše građane uz poštivanje važećih epidemioloških mjera – najavila je Irena Božičević, ravnateljica Gradskog kazališta Zorin dom, organizatora KaKaFea.

U Glazbenom je paviljonu koncert održao i Alen Slavica, Karlovčanin koji niz godina živi u SAD-u i koji je u rodnom gradu proslavio 40. godišnjicu svoje glazbene karijere.

– Čast mi je i zadovoljstvo što sam nakon dugo vremena predstavio svoj program u svom gradu, proslavio s Karlovčanima ovaj jubilej uz moje autorske pjesme s 15 albuma koje pašu uz klavir – kazao je Alen Slavica.

Manifestacija koja unapređuje društveni i kulturni život te turističku ponudu u Jastrebarskom Završen četvrti po redu Jaska art festival u prekrasnom perivoju dvorca Erdödy

U sklopu Zvjezdanog ljeta i KaKaFea bit će održana i 8. Hrvatska flautistička akademija koja ove godine od 1. do 7. srpnja okuplja 25 polaznika iz 15 zemalja, koji će održati i niz zanimljivih koncerata. Posjetiteljima će svakako biti zanimljiva i 50. izvedba predstave “Karlstad Kunst Cabaret” Karlovačkih pelivana. U Zorin domu će se održati i programi dviju velikih obljetnica; svečana akademija u povodu 30 godina osnutka 110. brigade i povodom 25 godina postojanja Karlovačke građanske garde.

Hvala svima, prije svega gradskom proračunu i svim ljudima koji prethodnih godina, a i ove godine nastoje oživotvoriti našu želju i ideju da manifestacija dana grada Karlovca koju imamo već desetljeće, sad pod nazivom Zvjezdano ljeto, obiluje ovako kvalitetnim programima. Svi koji su i ove godine organizirali Zvjezdano ljeto i sva ova događanja mogu biti ponosni na sve ono dobro što čine za svoj grad. Želja nam je i namjera da ovo bude manifestacija koja će predstaviti sve karlovačke vrijednosti koje mi možemo ponuditi, ne samo u Karlovcu nego i šire – kazao je Damir Mandić, karlovački gradonačelnik.

Ugodan ambijent

Programe svih događanja Karlovčani i njihovi gosti mogu vidjeti na stranici www.zvjezdanoljeto.karlovac.hr.

NA PLEŠIVICI Međunarodni dan joge

Posebno će biti zanimljiv i Dnevni boravak na dijelu Trga bana Josipa Jelačića, koji su osmislili iz udruge Izvan fokusa, gdje će se održavati brojne radionice za djecu i koncerti i koji poziva posjetitelje da se opuste u ugodnom ambijentu dnevnog boravka na otvorenom od subote 3. srpnja.