Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
SVE O UPISIMA

Održan 1. Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije

Foto: Edina Žuko/PIXSELL
Srednjoškolci su predstavili svoje programe učenicima osmih razreda osnovnih škola

Sisačko-moslavačka županija, u suradnji sa Srednjom školom Viktorovac, organizirala je u Sisku Festival srednjih škola SMŽ-a na kojem su učenici i profesori srednjih škola iz cijele županije predstavili svoje programe učenicima osmih razreda osnovnih škola Sisačko-moslavačke županije. U sjajnoj atmosferi, na jednom mjestu te u izravnim susretima s učenicima i profesorima, osmaši su dobili sve potrebne informacije o programima koji ih zanimaju i mogućnostima upisa u srednje škole.

Mladima iz cijele županije pridružio se župan Ivan Celjak koji je istaknuo kako je lijepo vidjeti toliko učenika na jednom mjestu te je zahvalio učenicima, profesorima i ravnateljima na sudjelovanju na Festivalu srednjih škola SMŽ-a.

– Ovo je bila prigoda da učenici srednjih škola prezentiraju svoje škole, školske programe i svoja buduća zanimanja. Bila je ovo prigoda i za učenike osmih razreda da saznaju što to u praksi rade učenici srednjih škola i da im ovaj Festival pomogne pri izboru srednje škole i budućeg zanimanja – rekao je župan Celjak dodavši kako županija, osim ulaganja u obnovu škola, također ulaže i u vrijednu opremu.

– Želimo da učenici naših škola postižu izvrsne rezultate, imaju kvalitetne uvjete za učenje i usvajanje znanja, ali i da profesori imaju što kvalitetnije uvjete za prenošenje znanja našim učenicima – zaključio je župan Celjak.

Srednjoškolci su na zanimljiv način prezentirali svoje programe pa su tako svi posjetitelji mogli vidjeti što rade budući stolari, frizeri, cvjećari, medicinske sestre i tehničari, fizioterapeuti, tehničari videoigara, vodoinstalateri, slastičari, pekari i drugi.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Sanirana prometnica i klizišta u Selištu Kostajničkom Edukacija Stotinjak učenika učilo o sigurnosti u cestovnom prometu Trenutačno je 135 kuća u izgradnji Otvorena nova gradilišta zamjenskih kuća na području SMŽ-a